TYT, AYT, YDT baraj puanı kaç oldu? YKS baraj puanı düşürüldü!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS baraj puanlarının kaç olduğu öğrenciler tarafından merak ediliyor. YÖK salgın hastalık sebebiyle AYT,TYT ve YDT baraj puanını düşürdüğünü açıklamıştı. Peki YKS baraj puanı kaç oldu? İşte 2020 AYT TYT ve YDT baraj puanları...

TYT, AYT, YDT baraj puanı kaç oldu? YKS baraj puanı düşürüldü!
TYT, AYT, YDT baraj puanı kaç oldu? YKS baraj puanı düşürüldü!
GİRİŞ 27.07.2020 15:55 GÜNCELLEME 27.07.2020 15:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

YKS sınavı bugün yapılacak AYT ve YDT oturumlarıyla tamamlanacak. Koronavirüs sebebiyle bu yıl üniversite sınav sisteminde değişikliğe gidildi. YÖK aldığı karar ile TYT sınav süresini 30 dakika uzattı. Öğrenciler yapılan sınavda 12. sınıfın sadece 1. dönem müfredatından sorumlu tutuldu. Bunlara ek olarak YÖK yaptığı açıklamada AYT, TYT ve YDT sınavlarında baraj puanlarını değiştirdini belirtti. Peki YKS baraj puanı kaç oldu? Üniversite sınavı sonrası adayların yerleşmek istedikleri bölüme göre  tercih yapabilmesi için o türün baraj puanını geçmesi gerekiyor.  İşte YKS 2020 baraj puanı….

YKS BARAJ PUANI DEĞİŞTİ! 

Yükseköğretim Kurulu yaptığı açıklamada bu yılla sınırlı olmak şartıyla baraj puanın TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak değiştirildiğini  açıkladı. 

TYT SINAV SÜRESİ 165 DAKİKAYA ÇIKARILDI

ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada Yükseköğretim Kurulunca alınan karar gereği, Temel Yeterlilik Testi (TYT)  için geçen yıl verilen 135 dakikalık sürenin, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldığını belirtti.

 

YKS OTURUMLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

-Yükseköğretim Kurumu Sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak Sınav toplam 165 dakika sürecek.

-İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. Sınav için öğrencilere toplam 180 dakika verilecek.

-Üniversite sınavının son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) İSE 28 Haziran saat 15.45’te başlayacak adaylara sınav süresi olarak 120 dakika verilecek.

YORUMLAR 2
  • Sibel 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ki kızımın 1 senesini ÖSYM yaktı yanlış yerleştirme yüzünden biz izmirde ikamet ediyoruz hiç bağlantınız olmayan Adana da sınav giriş yeri veriyorlar çıktıda da var seçtiğimiz yer izmir kuzey ikinci tercih güney fakat 10 gündür düzenlemedir manevi olarak zarara uğrattı ÖSYM bizi arıyoruz sizin seçiminşzdir diyor bizim seçim olsa sıvav kağıdında izmir kuzey Güney yazmaz sonra kıvırıyor şifrenizi birine vermişinizdir diyor asla şifre vermek yok öyle olsa bile ki yalan birşey yinede kapudımızda izmir kuzey Güney yazmaz
    Cevapla
  • Ayça 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzüldüm düzelmedi ise gitme şansınız yokmu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı