2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları tarihi

YKS oturumlarının tamamlanmasının ardından gözler sınav sonuçları için ÖSYM’ye çevrildi. Üniversite hayali kuran binlerce öğrenci YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtını araştırıyor. ÖSYM yayınladığı YKS sınav kılavuzunda sonuçları ilan edeceği tarihi açıkladı. İşte 2020 YKS sınav sonucu tarihi…

2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları tarihi
2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları tarihi
GİRİŞ 29.06.2020 12:00 GÜNCELLEME 29.06.2020 12:00

Yükseköğretim Kurumları Sınavları 3 oturum olarak tamamlandı. 27 Haziran tarihinde Temel Yeterlilik Testi, 28 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Testleri yapıldı. Sınavların tamamlanmasının öğrencilerin sınav sonuçları bekleyişi başladı. ÖYSM yayınladığı kılavuzda  YKS sınav sonuçlarının Temmuz ayında açıklanacağını duyurdu. Sonuçların ilan edilmesinin ardından öğrenciler üniversite tercihlerini yapacak.  Peki YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları hangi tarihte ilan edilecek. İşte ÖSYM tarafından açıklanan YKS sınav sonucu tarihi…

YKS SONUÇLAR HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?
 

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre Yükseköğretim Kurumları sınav sonuçları 28 Temmuz Salı günü açıklanacak.

YKS BARAJ PUANI DÜŞÜRÜLDÜ

Üniversite sınavı sonrası tercih yapabilmek için öğrencilerin belirlenen baraj puanını aşması gerekiyordu. Yükseköğretim Kurulu yaptığı açıklamada bu yıl ile sınırlı olmak kaydıyla baraj puanının Temel Yeterlilik Testinde 150, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testinde 170 olarak değiştirildiği açıklandı.

 

TYT SINAV SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada Yükseköğretim Kurulunca alınan karar gereği, Temel Yeterlilik Testi (TYT)  için geçen yıl verilen 135 dakikalık sürenin, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldığını belirtti.

AYT TYT VE YDT OTURUMLARI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 3 oturum şeklinde düzenlenecek. YKS’nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi  27 Haziran günü saat 10.15’te başlayacak. Sınav 165 dakika sürecek. Öğrenciler 13.00 ‘da sınavdan çıkacak.

YKS’nın ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayacak sınav 180 dakika sürecek. Öğrenciler sınavdan saat 13.15'te çıkacak.

Üniversite sınavının son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) 28 Haziran Pazar günü 15.45’te başlayacak. YDT sınavı 120 dakika sürecek öğrenciler sınavdan 17.45’te çıkacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!