YKS'de maske takmak zorunlu mu? YKS maske çıkartılabilecek mi?

YKS sınavı 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ilk oturumu TYT sınavı bugün 10.15 gerçekleşecek. Sınava girecek adaylara girişte maske ve dezenfektan dağıtılacak. Peki YKS’de maske takmak zorunlu mu? Sınavda maske çıkartılabilir mi? İşte ÖSYM Başkanının yaptığı maske açıklaması….

YKS'de maske takmak zorunlu mu? YKS maske çıkartılabilecek mi?
YKS'de maske takmak zorunlu mu? YKS maske çıkartılabilecek mi?
GİRİŞ 27.06.2020 09:30 GÜNCELLEME 27.06.2020 09:31

Binlerce öğrenci hayalindeki üniversitede eğitim görebilmek için bugün YKS sınavına girecek. 27-28 Haziran tarihinde gerçekleşecek üniversite sınavları sebebiyle 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. ÖSYM sınavların yapıldığı okullarda dezenfekten çalışmaları yapıldığını açıkladı. Salgın hastalık sebebiyle öğrencilere girişte maske ve dezenfektan dağıtılacak. Sınavların gerçekleşeceği sınıflarda sosyal mesafeye uygun oturma planı düzenlendi. Temel Yeterlilik Testi başlamadan önce adaylar sınav anında maske kullanıp kullanılmayacağını araştırıyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün maske kullanımına dair açıklama yaptı. Peki YKS’de maske çıkarılacak mı? İşte yaşanan son gelişmeler...

YKS MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 27-28 Haziran tarihinde yapılacak üniversite sınavıyla ilgili açıklama yaptı. ÖSYM Başkanı Aygün “ adaylar sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecektir”dedi

ADAYLAR VE GÖREVLİLER DIŞINDA KİMSE ALINMAYACAK!

Sınavın 3 oturum halinde yapılacağını vurgulayan Aygün, sınav binalarının sınavdan önce detaylı olarak temizleneceğini belirtti. Bina önlerinde yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak amacıyla sınava en fazla bir yakınla gelinmesi gerektiğinin altını çizen Aygün “ Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacaktır." uyarısını yaptı.

 

“ÖĞRENCİLER SINAV BİNASINDA HAZIR OLMALI”

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınava girecek adayların sınav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce sınav binasında hazır olmaları gerektiğini belirtti. Aygün “ Sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmadan sınava giremeyeceğinizi unutmayınız. Adaylar, sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.” dedi.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK!

Yükseköğretim Kurumları sınavı öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve buluşma riskini azaltmak için Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sınava girecek adayların sınav binasına ulaşımlarını toplu taşıma imkanlarıyla sağlaması halinde kendileriyle birlikte bir yakını, özel araçla ulaşım sağlanması halinde araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır