MEBBİS il dışı atama sonuçları açıklandı!

Son dakika haberine göre il dışı atama sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme takvimine göre, il dışı atama başvuruları 6 Ağustos'ta başladı ve 10 Ağustos’ta sona erdi ve sonuçlar bugün belli oldu.İşte MEBBİS 2020 öğretmen il dışı atama sonuçları sorgulama ekranı...

MEBBİS il dışı atama sonuçları açıklandı!
MEBBİS il dışı atama sonuçları açıklandı!
GİRİŞ 13.08.2020 09:00 GÜNCELLEME 13.08.2020 09:00

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler, il dışı tayin tercihlerini http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinden yaptı. Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleştirildi. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir. İl dışı tayin için tercih işlemlerinde başvurular 10 Ağustos 2020 tarihinde sona erdi.

 

2020 İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI!

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerin, atamaları tamamlandı. İl dışı atama sonuçları e-Devlet yada MEBBİS personel.meb.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik no ile sorgulanabilecek. İlişik kesme işlemleri ise bugün başlayacak.

İL DIŞI TAYİN SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

 

İL DIŞI TAYİN KONTENJANLARI 2020

2020 il dışı kontenjan bilgisi, ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü sayfalarından açıklanıyor. İl dışı tayin başvurusu yapmak istediğiniz ilin Milli Eğitim Müdürlüğü sayfasından duyuruları takip edebilirsiniz.

İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından öğretmenler için ilişik kesme işlemleri 12 Ağustos 2020 tarihi itibariyle yapılacak.

İLLER ARASI KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

İL DIŞI ATAMA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Adaylığı kaldırılmış olmak,

  • 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

  • 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’ nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 1 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacaktır.

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır. Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURU SAYFASI

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun