ALES sonuçları açıklandı mı? 2020 ÖSYM sınav takvimi: ALES/1 sonuç tarihi!

ALES sonuçları açıklandı mı? Yükseköğretim Kurumlarında, (üniversite) akademik kariyer yapmak isteyen adayların girdiği ALES sınavları 16 Ağustos tarihinde düzenlendi. Yapılan sınavın ardından gözler sonuçları ilan edecek ÖSYM’ye çevrildi. ALES sınav sonuçları ÖSYM AİS ekranından T.C kimlik ve şifreyle öğrenilebilecek. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından açıklanan akademik takvim…

ALES sonuçları açıklandı mı? 2020 ÖSYM sınav takvimi: ALES/1 sonuç tarihi!
ALES sonuçları açıklandı mı? 2020 ÖSYM sınav takvimi: ALES/1 sonuç tarihi!
GİRİŞ 20.08.2020 16:00 GÜNCELLEME 20.08.2020 16:00

Üniversitelerde öğretim görevlisi, araştırma görevlisi olmak isteyen adayların katıldığı ALES sınavları geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi. Sınavın sona ermesiyle  ALES  soru kitapçığı ve cevap anahtarı öğrencilerin erişimine açıldı. Sınavın tamamlanmasının ardından adayların heyecanlı sınav sonucu bekleyişi başladı. Sonuçlar ÖSYM tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından açıklanacak. Peki 2020 ALES/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM’nin ALES sonuçları için verdiği tarih...

 

 

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2020 sınav takvimine göre ALES sınav sonuçları 7 Eylül Pazartesi  adayların erişimine açılacak. Sonuçları öğrenmek isteyen adayların  ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C kimlik ve şifreyle giriş yapılması gerekiyor.

 

 

ALES PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

2020-ALES/1’de her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek.

Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar( SP) hesaplanacak. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için "sayısal", "sözel" ve "eşit ağırlıklı" olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacak.

ALES SORU VE CEVAP ANAHTARI ERİŞİME AÇILDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, ALES'in temel soru kitapçığı, adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldı.

Sınava katılan adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen soruların tamamına 17 Ağustos tarihinden itibaren T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle 10 gün süreyle erişim sağlayabilecekler.

ALES TEMEL SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi