2020-DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tavan ve taban puan, boş kontenjanlar...

DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Meslek Yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesi ön lisans mezunu adayların eğitimlerini 4 yıllık lisans bölümlerine tamamlamak için girdiği DGS sınavı değerlendirme işlemi sona erdi. DGS sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar DGS tercihler ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. Kılavuzun yayınlanmasıyla üniversite kontenjanları ve taban puanlar belli olacak!

2020-DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tavan ve taban puan, boş kontenjanlar...
2020-DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tavan ve taban puan, boş kontenjanlar...
GİRİŞ 09.09.2020 17:11 GÜNCELLEME 09.09.2020 17:11

DGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar DGS tercih süreciyle ilgili hazırlık yapmaya şimdiden başladı. Üniversitelerin önlisans programlarından lisans bölümlerine geçiş yapmayı düşünen adaylar DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? sorusunun cevabını araştırıyor. DGS kılavuzunun açıklanmasıyla birlikte taban puanlar ve kontenjanlar belli olacak. DGS tercih robotu ile adaylar tercih edecekleri üniversite bölümlerinin taban ve tavan puanları, kontenjan sayısı, puan aralığını görüntüleyebiliyor. Peki DGS tercihleri ne zaman yapılacak? DGS tercih robotu erişime açıldı mı? İşte 2020 yılı Dikey Geçiş ile ilgili yaşananlar..

 

 

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Henüz Dikey Geçiş tercih tarihleriyle ilgili ÖSYM’den resmi bir açıklama gelmedi. 2019 yılında tercihler sonuçlar açıklandıktan 4 hafta sonra başlamıştı. Üniversite kayıtlarının da başladığını göz önüne alırsak 2 hafta içerisinde tercih maratonunun başlaması bekleniyor.

 

 

DGS TERCİH ROBOTU ERİŞİME AÇILDI MI?

DGS tercih robotu henüz erişime açılmadı. Tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte YÖK Atlas sitesinden DGS tercih robotunun erişime açılması bekleniyor.

2019 YILI DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİH ROBOTU NEDİR? 

DGS tercih robotu,  öğrencilere tercih edebilecekleri üniversite bölümlerini görüntüleme fırsatı sağlıyor. Geçtiğimiz  yıllarda hangi üniversite bölümüne kaç puanla giriş yapılmış, (tavan ve taban puan) geçiş yapmak istediğiniz bölümün en son kaç puanla öğrenci kabul ettiği gibi bilgiler Dikey Geçiş tercih robotunda bulunuyor. Tercih robotunda dilediğiniz kitapçık yılını, mezun olduğunuz bölümü, puanınızı, istediğiniz şehirleri, seçebileceğiniz bölümleri manuel olarak girmeniz gerekmektedir. Dilerseniz tüm üniversiteleri ve tüm öğrenim türlerini de seçebilirsiniz. Daha sonra seçim yapabileceğiniz bölümleri sıralar. Üniversite adı, ili, Fakülte ve öğrenim bilgileri, puan türü, taban ve tavan puan aralığı, kontenjan sayısı ve koşullar ayrıntılı bir biçimde karşınıza gelecektir.

DGS TERCİHİ NASIL YAPILACAK? 

Dikey Geçiş tercihlerinde  mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK tarafından belirlenmiş bölümleri tercih edebilirsiniz. Lisans puanları ÖSYM sınavlarında olduğu gibi tamamen öğrencilerin tercihlerine göre belirlenir. DGS tercihleri ÖSYM’nin 2020 DGS başvuru kılavuzundaki bilgiler dikkate alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tamamlanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler