YLSY başvuru yapma: 2020 MEB YLSY kontenjan bilgisi ve başvuru şartları!

Yurt dışında yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmek isteyen adaylar YLSY nedir, başvuru nasıl yapılır? sorusunun yanıtını merak ediyor. MEB YLSY başvuru kılavuzunu yayımladı. MEB tarafından yapılan açıklamada yüksek lisans ve doktora için toplam 750 öğrenciyi yurt dışına gönderileceği duyuruldu. YLSY başvuruları 10-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İşte 2020 YLSY başvuru ekranı…

YLSY başvuru yapma: 2020 MEB YLSY kontenjan bilgisi ve başvuru şartları!
YLSY başvuru yapma: 2020 MEB YLSY kontenjan bilgisi ve başvuru şartları!
GİRİŞ 11.09.2020 10:34 GÜNCELLEME 11.09.2020 10:34

Aşı ve ilaç araştırmaları, savunma teknolojileri, siber güvenlik, bilişim ve yapay zeka alanları başta olmak üzere 394 farklı alandan toplam 750 öğrenci eğitim almak için yurt dışına gönderilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  yurt dışına gönderilen öğrencilerin  yaptıkları harcamalar uçak bileti, kırtasiye malzemesine kadar tüm giderleri bakanlık tarafından karşılanacak. Başvurular bugün (10 Eylül) itibariyle başladı. Peki YLSY başvurusu nasıl yapılacak? İşte yüksek lisans ve doktora yurt dışı öğrenci programına başvuru yapma yöntemi…

 

 

2020 YLSY BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 10-18 Eylül 2020 tarihleri arasında (Başvurular 18 Eylül 2020 tarihinde saat 17.00'da sona erecektir) Bakanlığımızın http://rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresinden "T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını" kullanarak yapacaklardır. REBUS "YLSY Başvuru Ekranı" 10 Eylül 2020 tarihinde adaylara açılacaktır.

 

 

2020 YLSY BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

YLSY BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI!

Burs kontenjanlarına farklı lisans alanlarından adayların başvurabilmesi içiz azami hassasiyet gösterildi. 2020 YLSY çalışmalarında ÖSYM'nin Lisans Programları Tablosundaki 1123 lisans alanı taranarak ilan edilen burs kontenjanlarına 503 farklı lisans alanından mezun olan öğrencilerin başvurabilmesi sağlandı. YLSY başvuru ve tercih tablosu yayınladı.

YLSY BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YLSY TERCİH TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ

YLSY NEDİR? KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı kanun kapsamında 1929 yılından itibaren lisansüstü öğrenim görmek üzere Bakanlığımızca mecburi hizmete dayalı olarak yurtdışına öğrenci gönderiliyor. Kısaca YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme) olarak ifade ettiğimiz bu program kapsamında yurtdışına gönderilen öğrencilerin seçme, yerleştirme, öğrenime başlama, öğrenimlerinin izlenmesi, kurumlara atanmalarına ilişkin tüm iş ve işlemler ilgili mevzuat çerçevesinde Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

YLSY BURSU HANGİ ALANLARI KAPSIYOR?

YLSY Bursu kapsamında öğrencilerin aylık burs ödemeleri, okul ödemeleri, eğitimleri için gidiş/dönüş uçak bileti giderleri, kırtasiye giderleri, sağlık giderleri, yabancı dil sınav ücretleri, tez masrafları ile bilimsel etkinliklere katılım amaçlı ulaşım ve konaklama giderleri Bakanlığımızca karşılanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...