Okul sınavları online mı olacak? MEB duyurdu: 2020-2021 İlkokul, ortaokul ve lise sınavları...

Okullarda pandemi şartlarında sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyordu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 31 Ağustos’ta başlayan uzaktan eğitim sürecine devam ederken MEB Bakanı Ziya Selçuk sınavların ne şekilde yapılacağını açıkladı. Peki sınavlar online mı, yüz yüze mi yapılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığının sınavlarla ilgili yaptığı çalışmanın detayları…

Okul sınavları online mı olacak? MEB duyurdu: 2020-2021 İlkokul, ortaokul ve lise sınavları...
Okul sınavları online mı olacak? MEB duyurdu: 2020-2021 İlkokul, ortaokul ve lise sınavları...
GİRİŞ 01.10.2020 09:27 GÜNCELLEME 01.10.2020 09:28

18 milyon öğrenci salgın hastalık sebebiyle okullardan uzak kaldı. 31 Ağustos’ta EBA TV ile ders işlemeye başlayan öğrenciler salgın hastalık ve vaka sayısı dikkate alındığında sınavların ne şekilde yapılacağını araştırıyor. 2019-2020 eğitim yılında yapılan Liseye Geçiş Sınavı, Bursluluk sınavı ve üniversite sınav sisteminde değişiklikler yapılmıştı. Bu kez okul sınavlarının nasıl yapılacağı gündeme taşındı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında sınavlarla ilgili randevulu sistemle sınav yapacaklarını açıklamıştı. Peki okul sınavları online mı yoksa yüz yüze mi yapılacak? İşte 2020-2021 eğitim yılında sınavların yapılacağı yöntem…

 

 

2020 OKULLARDA SINAV YAPILACAK MI? 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tüm öğrencileri aynı gün okula çağıramayacaklarını belirterek randevulu sistemle sınav yapmak durumunda olduklarını ifade etti. Her kademe ve sınıfın belirlenen günlerde sınav olabileceğine dikkat çeken Selçuk Bakanlık olarak hazırlık yaptıklarını belirtmişti.

 

 

Ziya Selçuk yeni yaptığı açıklamada “Eskiden okulda sınavlar nasıl yapılıyorsa öyle olacak” ifadesini kullanırken sınavların yüz yüze olacağını açıkladı. Mümkün olduğu kadar az sınav yapmak gibi bir bakış açılarının olduğunu altını çizen Selçuk “ Merkezi bir sınav yapmayacağız. Çok kısa süre içinde hemen önümüzdeki hafta içinde belli olur bunlar.” dedi.

SINAVLARDA MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK MI?

Üniversiteye giriş ve Liseye Geçiş sınavlarına katılacak 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sorumlu oldukları konularla ilgili değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Salgın hastalığın ortaya çıktığı ilk günlerde MEB YKS, LGS ve İOKBS sınavlarında öğrencileri yüz yüze eğitim aldıkları konularından sorumlu tutmuştu.  Bu sene öğrencilerin müfredatın tamamından sorumlu olması ve ölçme değerlendirme açısından okullarda sınav yapılması gündeme aldıklarını belirten Selçuk “ . İlkokulda sınav yok, ortaokullar, liseler için yani mevzuatta sınav muhatabı olan bütün çocuklarımız için sınavlarımızı okullarda yapacağız” dedi.

LGS HAZİRAN AYINDA DÜZENLENECEK!

Salgın hastalık sebebiyle bu yıl gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı 20 Haziran tarihinde yapılmıştı. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilecek merkezi sınavların bu yılda Haziran ayında yapılacağını belirten Selçuk” tarihe ilişkin kararın o günkü şartlara göre verileceğini açıkladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor