ÖSYM Başkanı Aygün'den ALES açıklaması! Klavuz yayımlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, 6 Aralık'ta yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2020-ALES/2) başvuru kılavuzunun yayımlandığını açıkladı.

ÖSYM Başkanı Aygün'den ALES açıklaması! Klavuz yayımlandı
ÖSYM Başkanı Aygün'den ALES açıklaması! Klavuz yayımlandı
GİRİŞ 01.10.2020 10:30 GÜNCELLEME 01.10.2020 10:30

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından 2020 ALES/2 başvuruları ile ilgili bir mesaj paylaştı. Aygün paylaşımında, "6 Aralık 2020 tarihinde ikincisini gerçekleştireceğimiz 2020-ALES/2 başvuru kılavuzu internet sitemizde yayımlanmıştır. Başvurular 1-12 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylarımıza şimdiden başarılar dilerim" dedi.

 

 

HES KODU ŞARTI

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak bugün saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek. Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor. ÖSYM’den yapılan açıklamada, sınava ilişkin ayrıntılı bilginin 2020-ALES Kılavuzunda yer aldığı, sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği de belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek