KPSS önlisans sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır? 2020 ÖSYM KPSS önlisans sınav takvimi!

KPSS önlisans sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? 25 Ekim 2020 tarihinde düzenlenecek KPSS oturumuna katılacak adaylar sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarihi merak ediyor. Devlet kadrolarında çalışmak isteyen 2 yıllık üniversite mezunu adaylar için KPSS sınav giriş yerlerinin ÖSYM AİS üzerinden sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce açıklanması bekleniyor...

KPSS önlisans sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır? 2020 ÖSYM KPSS önlisans sınav takvimi!
KPSS önlisans sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır? 2020 ÖSYM KPSS önlisans sınav takvimi!
GİRİŞ 09.10.2020 17:28 GÜNCELLEME 09.10.2020 17:28

Aldıkları önlisans eğitimini kamu kurumlarında değerlendirmek isteyenler 21 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında KPSS önlisans sınavına başvurularını tamamladı. 2 yılda bir düzenlenen sınavda başarılı olmak isteyen adaylar sınavla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Sınava girecekleri okul, salon, bina ve adres bilgisini şimdiden öğrenmek isteyen adaylar KPSS önlisans sınav giriş belgesi ne zaman açıklanır? sorusuna cevap arıyor. ÖSYM genellikle sınav tarihinden 10 gün önce bu belgeyi erişime açıyor. Peki 2020 KPSS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖNLİSANS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların giriş belgeleri sınavdan yaklaşık 10 gün önce öğrencilerin erişimine açılıyor. Henüz KPSS önlisans sınav giriş yerleriyle alakalı ÖSYM’den bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numarası ve aday şifreleriyle öğrenebilirler. Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesi’nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

KPSS ÖNLİSANS SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

Önlisans düzeyinde gerçekleştirilecek Kamu Personeli Seçme Sınavında adaylara 60 Genel Yetenek- 60 Genel Kültür sorusu yöneltilecek. Toplam 120 soru için 130 dakika süre tanınacak.  Adaylar Genel Yetenek bölümünde Türkçe dersinden 30, Matematik ve Geometri dersinden 30 soru cevaplayacak. Genel Kültür alanından ise Tarih dersinden 27 soru, Coğrafyadan 18 soru, Vatandaşlık bölümünden 9 soru ve güncel konulardan 6 soru yönetilecektir.

SINAVA GİRİŞTE HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;
Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi
Kartın aslı Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı,  T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan “fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” Geçici Kimlik Belgesi’nin aslı da
sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. (Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafın olması zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.)

Bunların dışında; Sürücü Belgesi, meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı