DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM: Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı
GİRİŞ 07.10.2020 14:11 GÜNCELLEME 07.10.2020 14:44

ÖSYM: Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, "Değerli DGS adaylarımız, 25 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2020-DGS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınıza sonuc.osym.gov.tr adresimizden ulaşabilirsiniz. Sonuçlarınızın hayırlı olmasını temenni eder lisans eğitiminizde başarılar dilerim" açıklamasında bulundu.

 

KAYIT İŞLEM TARİHİ BELİRLENDİ

ÖSYM'nin internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile yerleştirme sonuçlarına erişebilecek olan adayların üniversite kayıt işlemleri ise 9-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapacak.

E-KAYIT İŞLEMİ YAPMA

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-Devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden 9-13 Ekim tarihlerinde saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekiyor.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adaylar, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunacak.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele