2020-KYK burs/kredi sonuçları sorgulama! kyk.gov.tr adresi üzerinden sonuçlar açıklandı!

KYK burs sonuçları, milyonlarca üniversite öğrenci tarafından heyecanla bekleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 28 Ekim’de alınmaya başlanan başvurular 8 Kasım tarihinde sona ermişti. KYK 2020 burs ve kredi sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklandığını Bakan sosyal medya hesabından duyurdu. Başvuru sonuçlarını merak eden adaylar kyk.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ile sonuçları öğrenebilecek...

2020-KYK burs/kredi sonuçları sorgulama! kyk.gov.tr adresi üzerinden sonuçlar açıklandı!
2020-KYK burs/kredi sonuçları sorgulama! kyk.gov.tr adresi üzerinden sonuçlar açıklandı!
GİRİŞ 07.12.2020 17:47 GÜNCELLEME 07.12.2020 17:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

KYK burs sonuçlarını, araştıran  önlisans ve lisans öğrencileri için beklenen haber az önce geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklandığını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. KYK sonuç bölümüne giriş yapan adaylar T.C kimlik numarası  sorgulama sayfasından burs kazanıp kazanmadığını sorgulayabilecek.  “ Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz ” ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemeli  kredi, “ Burs ödemesi Alabilirsiniz” sonucunu alan adaylar ise devlet tarafından üniversite öğrencilerine verilen geri ödemesiz burstan faydalanabilecek. Burs ve kredi alma hakkı kazanan adaylar için e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylama işlemi yapılması gerekmektedir. Bu işlemi gerçekleştirmeyen adaylar KYK burs ve krediden faydalanamayacak. Peki KYK burs sonuçları nasıl sorgulanır? İşte Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gençlik Spor Bakanlığı işbirliğiyle verilecek burs sonuçları sorgulama ekranı!

KYK burs/kredi e-Devlet taahhütname onayı nasıl yapılır? 2020 - 2021 KYK burs ödemeleri için...

 

2020 KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Üniversite eğitimleri boyunca devlet tarafından verilecek eğitim yardımından faydalanmak isteyen önlisans ve lisans öğrencileri son başvurularını 8 Kasım tarihinde gerçekleştirilmişti. KYK sonuçları az önce kyk.gov.tr adresi üzerinden adayların erişimine açıldı. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden sonuçları sorgulayabilirsiniz.

 

 

Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sonuç bölümünden üniversite öğrencileri T.C kimlik numarası ve şifreleriyle sonuçları sorgulayabilecek.

Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemeli kredi imkanından faydalanabilirken, “Burs Ödemesi Alabilirsiniz” sonucuyla karşılaşan adaylar KYK burstan üniversite eğitimleri boyunca geri ödemesiz faydalanacak.

2020-KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Sonuçlarda “ Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz” bölümüyle karşılaşan adaylar öğrenim kredisinin ne olduğunu merak ediyor. Öğrenim kredisi,  üniversite eğitimi alan T.C vatandaşı öğrencileri eğitim hayatları boyunca desteklemek amacıyla yüksek öğretim kurumların normal eğitim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.  Öğrenim kredisi borcu Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir. 

ÖĞRENİM KREDİSİ VE BURS ÖDEMESİ 2020 YILINDA NE KADAR?

Önlisans ve lisans öğrencilerine yapılan KYK burs veya kredi  ödemesi 2020 yılı itibariyle 550 TL’dir. Bu ödemeler öğrencilerin T.C kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılmaktadır.  Yüksek lisans öğrencilerine aylık 1100 TL yatarken, doktora öğrencilerine ise 1650 TL yatmaktadır. KYK burs ve kredi ödemeleri eğitim olmadığı tatil dönemlerinde de yatmaktadır. Yani KYK burs veya kredi alma hakkı kazanan öğrencilere 12 Ay boyunca ödeme yapılır.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI HABERİ VERDİ!
 
Yükseköğretim Kurumlarında eğitimlerini sürdüren öğrencilerin beklediği KYK kredi ve burs ödemeleriyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 6 Aralık itibariyle burs ve kredi ödemelerinin öğrenci hesaplarına yatırılmaya başlandığı duyuruldu.  Öğrencilerin T.C kimlik numarasının son hanesine göre ödemeler 6-10 Aralık 2020 tarihlerinde yapılacak.
 
T.C kimlik numarasının sonu “0” olan adaylar  6 Aralık 2020’de,
 
T.C kimlik numarasının sonu “2” olan öğrencilerin 7 Aralık 2020’de,
 
T.C kimlik numarasının sonu “4” olan adaylar 8 Aralık 2020’de,
 
T.C kimlik numarasının sonu “6” olan adaylar 9 Aralık 2020’de,
 
T.C kimlik numarasının sonu “8” olanlar ise 10 Aralık’ta ödemelerini alacak.

YORUMLAR 1
  • Melih Gürel 3 yıl önce Şikayet Et
    siteyi kırmışlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!