2020 E-devlet KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Maaş almak isteyenler için son tarih..

2020 KYK burs başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklandı. Burs ve kredi alma hakkı kazanan üniversite öğrencileri taahhütname onayı yaparak burs ve kredi ödemelerini almaya hak kazanacak. Peki KYK taahhütname onayı e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? İşte 2020-2021 KYK burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih…

2020 E-devlet KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Maaş almak isteyenler için son tarih..
2020 E-devlet KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? Maaş almak isteyenler için son tarih..
GİRİŞ 11.12.2020 11:47 GÜNCELLEME 11.12.2020 11:47

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK 2020 sonuçları açıklandı. Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin E-devlet üzerinden taahhütname onayı yapmaları gerekiyor. Onaylama işlemi yapmayan önlisans ve lisans öğrencilerinin burs hakkı yanacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak açıklamaya göre onaylama tarihleri belli olacak. 18 yaş üzerinde bulunanlar kendi hesapları üzerinden bu işlemleri gerçekleştirecek. 18 yaşından küçük öğrenciler ise veli onayıyla bu işlemi yapabilir. Öğrenciler KYK burs ve kredi ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını ayrıca araştırıyor.  Peki KYK e-Devlet taahhütname onayı nasıl yapılacak? İşte adım adım KYK taahhütname onayı yapma..
 
E-DEVLET TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILACAK?
 
KYK ödemelerinin öğrenci hesaplarına yatırabilmesi için burs-kredi hakkı kazanan öğrencilerin e-Devlet  üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylatmaları gerekiyor. Öğrenciler 11 Aralık 23:59 tarihine kadar e-devlet üzerinden onaylama yapacak. Taahhütnamede burs-kredinin hangi durumlarda kesileceği ve geri ödemesinin ne zaman, nasıl gerçekleştirileceği hakkında öğrencilere bilgi verilebiliyor. İşte e-Devlet taahhütname onayı yapma;

 

 


 18 yaş üzerindeki öğrenciler taahhütnamelerini e-devlet üzerinden kendi hesaplarıyla yapabilecek.
 
18 yaşından küçük öğrenciler ise anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra onay işlemini tamamlayabilir. 
 
Anne ve babası olmayan öğrenciler ise kanunu vasileri ile birlikte en yakın  Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

2020-2021 KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?
 
Burs veya kredi alma hakkı kazanan öğrencilerin ödeme işlemlerinin başlamadan önce KYK taahhütname onayını gerçekleştirmesi gerekiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl  burs ve kredi ödemeleri Ocak ayından itibaren yapılmaya başlanıyor. Öğrencilerin T.C kimlik numarasının son hanesine göre ücretlerin yatacağı tarih belirleniyor.

 

 


T.C kimlik numarasının son hanesi 0 olan adaylar her ayın 6’sında, 2 olan adaylar 7’sinde, 4 olan adaylar 8’inde, 6 olan adaylar 9’unda ve 8 olan öğrenciler ise her ayın 10’unda ödeme alıyor.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti