Ankara'da kritik uzaktan eğitim kararı!

İstanbul'un ardından Ankara'da da 30 Kasım 2020-4 Ocak 2021 arasında resmi anaokulu, anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.

Ankara'da kritik uzaktan eğitim kararı!
Ankara'da kritik uzaktan eğitim kararı!
GİRİŞ 29.11.2020 15:24 GÜNCELLEME 01.12.2020 00:32
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ankara Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 30 Kasım tarihi itibarıyla 4 Ocak 2021'e kadar kent genelindeki resmi anaokulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretimin uzaktan eğitim yoluyla sürdürüleceğini bildirdi.

 


Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitim ve öğretimde yeni kararlar aldığı hatırlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her tür ve seviyedeki eğitim kurumlarında 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında eğitim-öğretim çalışmalarına uzaktan eğitim yoluyla devam edileceğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı 27 Kasım 2020 tarihli yazıyla Kovid-19 salgınının yerleşim yerlerindeki seyrine bağlı olarak resmi anaokulları ve ana sınıfları için 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçme kararı il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşleri çerçevesinde alınabileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda Kovid-19 salgınının seyri dikkate alındığında 30 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında ilimiz genelindeki resmi anaokulu ve ana sınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar verilmiştir."

İstanbul'da 01.12.2020 – 04.01.2021 tarihleri arasında, Bursa'da 30 Kasım 2020-4 Ocak 2021 arasında resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar verilmişti. 

(Ayrıntılar Geliyor...)

YORUMLAR 17
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    artık hayat bitmiş gibi gözüküyor,asrımızın savaşları virüsle galiba,teknolojisi en yüksek olanlar yaşar,diğer garibanlar ölür..malesef gerçekler acıdır,
    Cevapla
  • Dervaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan ana okulu öğrencisine uzaktan eğitim mi olur karşılıklı iletişim yok pc kullanma bu yaş çocuklar için iyice bağımlı demek çok mu önemli bu süreçte anaokulu öğrencisi için uzaktan eğitim Bu süreç sadece trt eba anaokulu üzerinden yapılabilir Gerçekten önemli olanlar 2 aydir evde çokta önemli olmayan okul öncesi uzerinde dutuluyor
    Cevapla
  • Murat76 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet anaokullarina göndermeyi zorunlu eğitim kapsamına almiyor, ama covid salgını var diye bütün okullara uzaktan eğitim karari alırken, anaokullari örgün eğitim olsun deniyor, yok her ilin milli egitim müdürlüğü karar versin deniyor. Bu nasil perhiz bu nasıl lahana turşusu. Neymiş anneleri çalışıyormuş, ilkokula giden çocukların anneleri çalışmıyor mu. Anaokulu öğretmenleri cocuk bakıcısı mi, diğer ogretmenler korona olmasin, anaokulu öğretmenleri olsun mu
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    büyüklere uzaktan eğitim zor olurken,bu yavrulara uzaktan eğitim olurmu.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık.. Elbirliği ile eğitimi katlediyoruz... Büyüklerin cezasını öğrenciler çekiyor...
    Cevapla
  • akın 3 yıl önce Şikayet Et
    en başında okulların açılması büyük hataydı şu anda onun açısını çekiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak