2020 KPSS ortaöğretim (lise) sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav sonuç takvimi açıklandı

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları, 22 Kasım’da gerçekleştirilen ve lise mezunlarının katıldığı sınav sonrası merak konusu oldu. Devlet kadrolarına yerleşebilmek için 2 yılda bir düzenlenen sınava katılan adaylar sonuçlar için ÖSYM'den yapılacak açıklamaya kilitlendi. Peki 2020 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi memur adayları için sınav takvimini yayımladı!

2020 KPSS ortaöğretim (lise) sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav sonuç takvimi açıklandı
2020 KPSS ortaöğretim (lise) sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav sonuç takvimi açıklandı
GİRİŞ 16.12.2020 16:21 GÜNCELLEME 16.12.2020 16:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ÖSYM tarafından her yıl devlet kadrolarındaki uygun kademelerin doldurulması amacıyla Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenleniyor. Lise mezunu adaylara yönelik KPSS ortaöğretim sınavı bu yıl 22 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Aldıkları eğitimi kamu kurumlarında değerlendirmek isteyenler bir an önce sonuçların ilan edilmesini bekliyor. KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından alınan puanlar 2 yıl boyunca devlet kadrolarını tercih etmek isteyen adaylar tarafından kullanılabilecek. ÖSYM bu yıl düzenlediği bazı merkezi sınavların sonuçlarını beklenen takvimden önce duyurdu. Buda sosyal medya ve diğer platformlarda KPSS ortaöğretim sonuçları erken mi açıklanacak? sorusunun araştırılmasına neden oldu. Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik ve şifreleriyle sorgulayabilecek. İşte 2020 KPSS ortaöğretim sınav sonuç tarihi!

 

 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI ERKEN Mİ AÇIKLANACAK?

Lise mezunu adaylara yönelik 22 Kasım’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ÖSYM tarafından 24 Aralık 2020 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarının erken açıklanması ile ilgili bir gelişme veya açıklama söz konusu değil.

 

 


Sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar osym.sonuc.gov.tr adresinden ÖSYM şifresi ve T.C. kimlik numarasıyla sonuçlara erişebilecek. Özel olarak sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.  Sonuç bilgilerinde adayların KPSS ortaöğretim sınavında verdikleri doğru-yanlış cevap sayıları ve KPSS puan türünden elde ettikleri puanlar yer alacaktır. 

2020 KPSS ORTAÖĞRETİM DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH YERLEŞTİRME VE ATANMA İŞLEMLERİ!

KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak kadro alımları için ÖSYM tarafından tercih kılavuzu hazırlanacaktır. Kılavuzda yer alan u Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır. 

YORUMLAR 2
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim tablete ihtiyacım var 12. Sınıfım ve konu eksiklerini tamamlamam lazım ama telefondan olmuyor lütfen yardımcı olun
    Cevapla
  • Paol 3 yıl önce Şikayet Et
    Benimde paraya ihtiyacım var ahh ahh herkez birşey ister oldu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...