Açık Öğretim Lisesi (AÖL) yeni sınav tarihleri açıklandı mı? MEB AÖL sınavları online mı olacak

AÖL 1. dönem sınavları online mı yapılacak? 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde gerçekleşecek Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) ve Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları koronavirüs önlemleri sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Eğitimlerini Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Liselerde sürdüren binlerce öğrenci yeni sınav tarihlerini araştırıyor. Peki AÖL sınavları ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) yeni sınav tarihleri açıklandı mı? MEB AÖL sınavları online mı olacak
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) yeni sınav tarihleri açıklandı mı? MEB AÖL sınavları online mı olacak
GİRİŞ 16.12.2020 13:39 GÜNCELLEME 16.12.2020 13:39
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Türkiye’de tüm dünyada yaşanan salgın hastalık sebebiyle  Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer merkezi sınavları gerçekleştirecek ÖSYM sınav takvimlerinde değişikliğe gitti. 5-6 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek AÖL sınavlarının ertelendiği yapılan resmi açıklama ile duyurdu.  Her yıl binlerce adayın Açık Lisede eğitim alarak lise mezunu olma fırsatı yakaladığı AÖL 1. dönem sınavlarda ileri bir tarihe ertelendi. Salgın hastalık sebebiyle Açık Öğretim Fakültelerinde İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi sınavların online yapılması kararını aldı. Açık Öğretim Liselerinde ise sınavların yüz yüze mi uzaktan eğitim imkanlarıyla mı gerçekleştirileceği merak ediliyor. Geçtiğimiz dönem pandemi sebebiyle ertelenen AÖL sınavları yapılmamış ve öğrencilere mezun olmaları ve sınıf geçmeleri için gerekli kredi tahsis edildi. Peki 2020-2021 eğitim öğretim yılında AÖL sınavları ne zaman yapılacak? 

 

AÖL 1. DÖNEM YENİ SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada 5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı koronavirüs sebebiyle ertelendiği bilgisi öğrencilerle paylaşıldı. 

 

Yeni sınav tarihleriyle ilgili henüz bir açıklama yapılmazken ertelenen “İlgili sınavların takviminde yapılacak düzenlemeler, ayrıca duyurulacaktır. “ ifadesi yer aldı. 

AÖL SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır.  AÖL’de not sistemi 100’lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olunması için en az 45 puan alınması gerekmektedir. Öğrenciler diledikleri takdirde sınav sonuçlarının açıklanmasından 5 gün geçmeden itiraz edebilir. 

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında adaylara sorumlu oldukları her dersten 4 seçenekli toplam 20 soru yöneltilir. Her doğru yanıtlanan sorunun 5 puan olarak belirlenmiştir. Sınavlarda 20 sorudan en az 9 soruya doğru yanıt veren önce dersten başarı bir şekilde geçmiş olur. AÖL sınavlarında yanlış cevaplar doğru yanıtladığınız soruları götürmez. Açık Öğretim Liselerinde normal lise eğitimi alan sınıflara göre dönem karşılıkları vardır.

Açık Öğretim Lisesinde 1 ve 2. dönem Lise 1. sınıfa

Açık Öğretim Lisesinde 3 ve 4. dönem Lise 2. sınıfa 

Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönem Lise 3. sınıfa 

Açık Öğretim Lisesinde 7 ve 8. dönem Lise 4. sınıfa karşılık gelmektedir.

Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur. ( Türk Dili Edebiyatı ve Dil ve Anlatım dersleri hariç) 

Açık Öğretim Lisesinde Öğretim dönemliktir ve öğrenci  her sene 3 dönem ayrı ayrı kayıt yenilemek zorundadır. Bir öğrenci 1 dönem kayıt yenilemezse "donuk", 2 dönem üst üste kayıt yenilemezse "silik" öğrenci durumuna düşer. 

MEB 2020-2021 EĞİTİM YILI  AÖL İŞ TAKVİMİ!

MEB AÇIK LİSEDE MEZUN OLMA KREDİSİNİ DÜŞÜRDÜ!

Açık Öğretim Liselerinden mezun olmak isteyen öğrencilerin toplam kredinin en az 192 olması gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirlediklerini açıkladı. İşte AÖL mezun olma şartları;

Öğrencinin öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

Toplam kazanılan kredinin en az 170 ve üzerinde olması,

Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması  (Türk Dili ve Edebiyat dersinde muafiyet yoktur)

Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

YORUMLAR 80
  • Muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım sınavları virüs nedeniyle erteliyorsunuz ama bizde her geçen gün geç kalıyoruz bazı meslek gruplarının yaş şartı var bekledikçe istediğimiz meslekleri secemiyoruz lütfen gereğinin yapılmasını istiyoruz
    Cevapla
  • Gülbeyaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen 35 kiredi verilsin 1 dönem bari kurtaralım.
    Cevapla
  • Tuba 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim eşimde çocuklarım ayınıdurumda sıkıntı yaşıyollar 35 keridiverin yazikllar hem de 3 kişiler
    Cevapla
  • Tarık 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca hep rezillik çektik koşturup durduk sırf bir lise diploması için sayın bakanım Lütfen 35 kredi verilmesini talep ediyoruz
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım 35 kredi verilsin bizlerde yorulduk artık beklemekten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı