VGM 2020 burs sonuçları açıklandı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim burs sonuçları...

Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversite öğrencilerine verilecek burs başvuruları geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde tamamlandı. Önlisans ve lisans programlarında eğitimlerini sürdüren adaylar VGM Yükseköğrenim burs sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını arıyor. VGM üniversite burs sonuçları vgm.gov.tr adresinden ad, soyad T.C kimlik numarası ve doğum tarihiyle öğrenilecek. İşte 2020 VGM burs sonuç tarihi..

VGM 2020 burs sonuçları açıklandı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim burs sonuçları...
VGM 2020 burs sonuçları açıklandı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim burs sonuçları...
GİRİŞ 11.12.2020 19:53 GÜNCELLEME 11.12.2020 19:53

KYK sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite öğrencilerine burs yardımı yapan VGM Yükseköğrenim burs sonuçlarına çevrildi. VGM burs başvuruları 15-30 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılmıştı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs çıkan öğrencilere VGM bursu verilmiyor. Fakat KYK öğrenim kredisi çıkan öğrenciler, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık 300 TL geri ödemesiz olarak verilecek burstan faydalanabiliyor. Başvuruların sona ermesinin üzerinden yaklaşık 41 gün geçti. VGM sonuçlarına göre burs alma hakkı kazanan üniversitelilere 8 ay boyunca ödeme yapılacak.  Burs çıkan adaylara ödemeleri okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu kurum tarafından ödeme yapılacak. Peki VGM Yükseköğrenim burs sonuçları açıklandı mı? İşte 2020 Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversite burs sonuçları tarihi…

 

 

2020 VGM BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, VGM 2020 Yükseköğrenim burs değerlendirmesinin  KYK sonuçlarının ilan edilmesinin ardından  başlanacağı açıklamasını yaptı. 2019 yılında VGM üniversite burs sonuçları Ocak ayında açıklanmıştı. Başvuru tarihlerinin ve KYK sonuçlarının açıklandığı göz önünde bulundurulursa VGM Yükseköğrenim burs sonuçlarının 2021 Ocak ayının ilk haftası açıklanması bekleniyor.

 

 

Adaylar vgm.gov.tr adresi sonuç ekranından ad, soy ad, baba adı, doğum tarihi, T.C kimlik numarası ile sonuçları sorgulayabilecek. VGM burs almaya hak kazanan önlisans ve lisans öğrencilerine aylık 300 TL ödeme yapılacak.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları sonuçlar açıklandıktan hesap açım işlemlerinin tamamlanmasının ardından mümkün olan en kısa sürede ödenir. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılır.

VGM burs ödemeleri üniversite öğrencilerine Ekim ve Mayıs ayları arasında toplam 8 ay boyunca ödenir. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bursu almak VGM bursu almaya engeldir. Öğrenci kredisi alan adaylar VGM burs başvurusu yapabilir.

2020 VGM BURSU NEDEN KESİLİR?

KYK BURSU ALMAK VGM BURSU ALMAYA ENGEL MİDİR?

Evet. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. Hem KYK’ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir. KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir. KYK’dan öğrenim kredisi alan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan yararlanabilirler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat