Okulların açılması için İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri aşınacak mı? Sağlık Bakanlığı....

Ara tatil dönüşü artan vaka sayıları ve salgın hastalığın kontrol altına alınması amacıyla uzaktan eğitime geçen öğrenciler ve aileleri okulların açılma tarihini merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'den getirilen 50 milyon doz aşı ve çocukların aşılanmasıyla ilgili Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalar yaptı. Peki MEB okullar ne zaman açılacak? İşte 18 yaş altını ilgilendiren o açıklama!

Okulların açılması için İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri aşınacak mı? Sağlık Bakanlığı....
Okulların açılması için İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri aşınacak mı? Sağlık Bakanlığı....
GİRİŞ 12.12.2020 10:15 GÜNCELLEME 12.12.2020 10:15
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Okullar açılacak mı? sorusunun yanıtı İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerine evlerinden devam eden öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Salgın hastalıktan en az etkilenen yaş gruplarından olan öğrencilerin, virüsü bulaştırmasının önüne geçmek ve  birbirleriyle teması en aza indirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı kademeli olarak başlamıştı. Henüz yüz yüze eğitime geçiş yapmayan 6,7,10 ve 11. sınıflar varken 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında uygulanan ara tatil dönüşü MEB  uzaktan eğitime dönüş kararı aldı. Vakaların kontrol altına alınmasıyla ilgili kısıtlamalar ve yasaklar tekrar gelirken sevindiren haber Sağlık Bakanlığından geldi. Çin'den getirilecek aşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca erken aşılama üzerinde dururken çocuklar ve öğrencilerin aşılanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Peki okulların açılması için çocuklara aşı yapılacak mı? İşte aşı çalışmaları ve okulların açılmasıyla ilgili yapılan son açıklamalar…

 

BİLİM KURULU TOPLANTISININ ARDINDAN AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamada yetişkinlere yapılacak aşılama çalışmalarının küçükleri de etkileyeceğini vurgulamıştı. Dün düzenlenen Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Koca aşıların kime yapılacağı sorusuna"  "Hamileler için düşünülmüyor. 18 yaş altı için şu an düşünülmüyor. 18 yaş altı için de Çin'de çalışma devam ediyor. Zannediyorum haziran ayı gibi açıklanmasını bekliyoruz. Süreçte aşının 18 yaş altı Faz 3 uygulamalarının sonuçları haziran ayına kadar çıkmış olacak. O dönem 18 yaş üstü herkesi aşılayabilirsek, sonuçlarla birlikte gerektiğinde 18 yaş altına geçilebilir." şeklinde cevap verdi.

OKULLARIN AÇILMASI İÇİN ÇOCUKLAR AŞILANACAK MI?

Salgın hastalıkla mücadele kapsamında aşılama çalışmaları 11 Aralık’ta Çin'den gelecek koronavirüs aşısı ile başlayacak. İlk etapta yüksek risk grubunda bulunan sağlık çalışanları ile  65 yaş üstü vatandaşlar ve  engelli, koruma evleri gibi kalabalık kapalı alanlarda bulunanlar aşılanacak. 

 

İkinci aşamada yüksek riskli ortamlarda bulunan toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde çalışan kişiler ile 50 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olan kişiler aşılanacak. Üçüncü aşamada 50 yaş altı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar kapsanacak. Dördüncü ve son aşamada ilk üç grubun dışında kalanlar aşılanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı çalışmalarıyla ilgili yaptığı önemli açıklamada okulların açılmasıyla ilgili kritik noktalara değindi. Yetişkinlerin aşılanmasının çocukları da koruyacağının altını çizen Bakan Koca okulların açılması, aşı çalışma ve alınan tedbirler kapsamında salgının azalmasıyla birlikte gerçekleştirileceğini ifade etti. Öğrencilerin okullara dönüş tarihi henüz net olarak bilinmezken alınan tedbirler ve aşı çalışmalarının ortaya çıkardığı sonuç doğrultusunda okulların açılması gündeme gelecek.

MEB 2020-2021 YARIYIL ARA TATİL TAKVİMİ!

OKUL SINAVLARI İPTAL EDİLDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar ile 4 Ocak 2020 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir sınavın gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı. Okul sınavlarının yüz yüze imkanlarla gerçekleştirilmesi  bekleniyor ancak 4 Ocak tarihinden sonra ölçme ve değerlendirme işlemleri ile ilgili detaylar belli olacak. Öğrenciler okul sınavlarında yüz yüze ve online eğitimle verilen konulardan sorumlu olacak.

UZAKTAN EĞİTİMDE CANLI SINIF UYGULAMASI!

Uzaktan eğitime devam eden İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Uzaktan eğitim sürecinde EBA canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sisteme entegrasyonuyla birlikte günlük yaklaşık 2 milyon ders yapabilme kapasitesi bulunuyor.

EBA internet portalı, 1700'den fazla ders ve 40 binin üzerinde zengin, güvenilir ve etkileşimli içerikle öğrencilerin kullanımında olacak. EBA'da konu ve kazanımlarla eşleştirilmiş videolu veya etkileşimli anlatımlar, alıştırmalar, özetler, infografikler, proje dokümanları, öğretmenlere özel içerikler, 5 binden fazla kitap ve 240 binden fazla soru öğretmen ve öğrencilere sunuluyor.

Merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

YORUMLAR 53
  • Aşıya hayır 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin, kendi halkına vurdurmadığı aşıyı biz aldık.ne yapıyor bu yetkililer çinden gelen bir oyuncak bile zararlı diyorlar ve aşı getiriyorlar.gözümün önünde bile aşılansalar inanmam aşıyı değiştirmek çokmu zor
    Cevapla
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsâallah aşı zorunlu olmaz .
    Cevapla
  • Derin 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Sanane 3 yıl önce Şikayet Et
    Lgs ertelensin veya okullar açılsın gerçekten okulla ilgili heves bırakmadınız insanda artık elime kitap almak istemiyorum ve 8 sınıfa gidiyorum onlinede gözlerim ağrıyor sabah akşam bakmaktan yeter artık bu iş çocuk oyuncağı oldu
    Cevapla
  • lgs 3 yıl önce Şikayet Et
    gerçektem cok haklısın bende8. sınıf tüm hevesim gitti artık hiç ders çalışma isteğim yok
    Cevapla
  • Sevil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 8 sınıf öğrencisi olarak okulları açmanızi rica ediyorum tüm müfredatan sorumlu olmak ne ya bu beyin yani online eğitime girmeyenler ne olucak ödevlerden ders çalışamıyoruz bütün acısını bizden çıkarıyorsunuz online dersten bişey anlamıyoruz ve evde oturuyoruz ben bu stresle Sınavami gircem şaka olduğunu söyleyin gerçekten okullar açılsın
    Cevapla
  • Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene sınavlar iptal olsa herkesi geçirseler geçen seneden sade 1 kere 2.ci dönem sınav olan ögrenci ler kaldı sorumluluktan onların düşünsünler bu seneyi mi yazık oldu cocuklara bide sorumluluklar kaldırılsa geçen seneki haksızlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!