2021 yılında kaç bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek? Ziya Selçuk yeni yıl MEB bütçesinde..

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamalarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Öğretmen alımları için binlerce eğitim fakültesi mezunu yeni yıl ile birlikte yapılacak öğretmen atamalarını bekliyor. 2021 eğitim yılında yapılan alımlarla ilgili MEB bütçesinde yer ayrıldı. Peki sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak mı? İşte yapılan açıklamanın detayları…

2021 yılında kaç bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek? Ziya Selçuk yeni yıl MEB bütçesinde..
2021 yılında kaç bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek? Ziya Selçuk yeni yıl MEB bütçesinde..
GİRİŞ 17.12.2020 09:18 GÜNCELLEME 17.12.2020 09:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik belirli bir oranda öğretmen alımı yapılıyor. Ziya Selçuk geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada öğretmen başına düşen öğrenci sayısının İlköğretimde 28’den 16’ya, ortaöğretimde ise 18’den 11’e düştüğünü açıkladı. MEB tarafından yapılan çalışmalarda öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azalması ve eğitimin kalitesinin artması amaçlanıyor. Bu amaca yönelik olarak her yıl binlerce öğretmen ataması yapılıyor. Yeni yıl ile birlikte öğretmen ataması için bekleyen öğretmen adayları gelişmeleri yakından takip ediyor. 2020 yılında toplam 40 bin öğretmen görev başı yaptı. Peki 2021 yılında kaç bin öğretmen ataması yapılacak? MEB Bakanı Ziya Selçuk öğretmen adaylarının beklediği müjdeli haberi verdi. Atamalar yolda… İşte öğretmen alımlarıyla ilgili yapılan o açıklama!

 

 

2021 YILINDA KAÇ BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK?

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı bütçesi için Meclis kürsüsünde konuşma yapan Bakan Selçuk öğretmen atamalarına ilişkin yapacağı açıklama merakla bekleniyordu. MEB Bakanı öğretmen atamalarına ilişkin yöneltilen soruya” "2021'de tabii ki atama yapacağız. Bütçede öğretmen ataması var. Sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. Bunun müjdesini inşallah olduğunda paylaşacağız” şeklinde cevap verdi.

 

 

TEDBİRLERLE 434 MİLYON TL  BÜTÇEDE KALDI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kitap onaylarının yapılacağı ayla ilgili mevzuatta yapılan değişiklik ve alınan tedbirler doğrultusunda 434 milyon TL ders kitaplarından tasarruf edildiğini açıkladı. Okulların kendi yakacaklarını, ihale açarak aldığına dikkat çeken Selçuk “ bu yıl Enerji Bakanlığı ile bir anlaşma yaptık ve kömürleri belirli bir kalorinin üzerinde olması şartıyla merkezi olarak aldık ve okullara ulaştırdık. Dolayısıyla hiçbir okul ihaleyle uğraşmadı, hiçbir okulda ihalelerle ilgili sıkıntılar vesaire konuşulmadı. Bunu Türkiye olarak merkezi düzenledik ve sadece kömürden 155 milyon TL civarında bir tasarruf sağlandı." ifadelerini kullandı.

SON 10 YILDA KAÇ BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI?

YORUMLAR 1
  • ANNEMANNEM 3 yıl önce Şikayet Et
    formasyon almayıp atanacak yeterli puanı alan öğrenciler ne olacak lütfen net bir açıklık getirin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak