Okullar ikinci dönem açılacak mı? (MEB) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrenciler için..

Okullar ne zaman açılacak? sorusunun yanıtını merak eden İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini heyecanlandıran açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada tedbirlerin sonuç vermesiyle yasakların kademeli olarak kalkacağı ifade edildi. Öğrenciler 22 Ocak tarihine kadar uzaktan eğitimlerini sürdürecek. İşte okulların açılmasıyla ilgili gelen önemli açıklama..

Okullar ikinci dönem açılacak mı? (MEB) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrenciler için..
Okullar ikinci dönem açılacak mı? (MEB) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrenciler için..
GİRİŞ 17.01.2021 21:48 GÜNCELLEME 17.01.2021 21:48
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

20 Kasım sonrası uzaktan eğitime geçiş yapan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri okulların yüz yüze eğitime başlayacağı tarihi merak ediyor. MEB Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre birinci dönem 22 Ocak tarihinde sona erecek. Hafta başında düzenlenen Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yasak ve tedbirlerin kalkmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Salgının artış hızını geriletmeyi başardıklarını ifade eden Erdoğan kısıtlamaların kademeli olarak azaltılacağını söyledi. Yüz yüze eğitime geçiş yapmak isteyen öğrenciler okullar ikinci dönem açılacak mı? sorusunun cevabını araştırıyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrencilerle ilgili yaptığı açıklamanın detayları...

MEB’den dijital karne kararı! İlkokul 1,2,3,4 ve Ortaokul 5,6,7,8 birinci dönem karne notları..

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI! KADEMELİ OLARAK AÇILACAK!

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında yüz yüze eğitimle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.İşte okulların açılmasıyla ilgili Ziya Selçuk’un yaptığı açıklama;

Şu an açılsın noktasında ciddi bir beklenti var ama bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabine'nin alacağı kararlara bağlı. Biz aslında çok kontrollü gittik. 15 Şubat'ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var. 15 Şubat'tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. 

Türkiye'deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz.

Dünyada tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı okula gitmesinin pek mümkün olmadığını görüyoruz. Küçük yaşlarda riskin daha az olduğunu görüyoruz.

TEDBİRLER KADEMELİ OLARAK AZALTILACAK!

 

Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi aşı çalışmaları ve koronavirüs tedbirleri nedeniyle faaliyetlerine ara verilen kurumlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan salgının artış hızını gerilettiklerini ifade ederken Salgının sağlık sistemi üzerindeki yükünün de hafiflediğini söyledi.

 

Alınan tedbirlerle ilgili olarak “ esnaflarımız, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde açtıkları sıkıntılarını biliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı salgına bir çözüm bulana kadar tedbirler almak durumunda olduklarını ifade etti. Devamında  vaka sayısının belirli bir sayının altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltılacağını belirten Erdoğan aşı çalışmalarının Perşembe veya Cuma günü başlayacağını ekledi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları doğrultusunda  ikinci dönemin başlayacağı tarihe kadar Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı okullarda uygulanabilecek senaryolar üzerinde çalışacak.

Ortaokul ve liseye yeni başlayan sınıfların yüz yüze eğitime başlaması ile ilgili çalışma yapılması bekleniyor. Kovid-19 tedbirleri sebebiyle yarıyıl tatiline ikinci dönem yapılacak ara tatilde eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığının vaka sayısındaki düşüş ve aşılama çalışmalarının sonuçlarını gözlemlemek amacıyla tatili uzattığı düşünülüyor. 21 gün sürecek tatilde  hem okullarda yüz yüze eğitim hazırlığı yapılabilir hem de değişkenlik gösteren salgında en doğru karar alınabilir. Bundan önceki süreçte Milli Eğitim Bakanlığının karar alırken Sağlık Bakanlığı tavsiyeleri doğrultusunda hareket ettiği biliniyor. Okulların açılmasıyla ilgili net karar aşılama çalışması, koronavirüs tedbirleri ve vaka sayısındaki düşüş göz önünde bulundurularak verilecek.

OKULLARDA BİRİNCİ DÖNEM HANGİ TARİHTE SONA ERECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre birinci dönem 22 Ocak tarihinde sona erecek. İşte 2020-2021 detaylı MEB takvimi;

SON 5 GÜNDE VAKA SAYISINDAKİ DÜŞÜŞ DİKKAT ÇEKTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama sonrası vaka sayısındaki düşüş oranları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Vaka düşüşlerinin bu hızda devam etmesi halinde faaliyetlerine ara verilen ve tedbirler sebebiyle kapatılan yerlerin açılması bekleniyor. İşte son 5 günde vaka sayında yaşanan düşüşler;

11 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ 

Yapılan test sayısı: 180 bin 303

Pozitif Kişi Sayısı: 10 bin 220

Hasta sayısı: 1.003

10 OCAK PAZAR GÜNÜ

Yapılan test sayısı: 162 bin 786

Pozitif Kişi Sayısı: 9 bin 138

Hasta sayısı: 1.017

9 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ

Yapılan test sayısı: 184 bin 193

Pozitif Kişi Sayısı: 11 bin 479

Hasta sayısı: 1.103

8 OCAK CUMA GÜNÜ 

Yapılan test sayısı: 184 bin 193

Pozitif Kişi Sayısı: 11 bin 479

Hasta sayısı:1.291

7 OCAK PERŞEMBE GÜNÜ

Yapılan test sayısı: 183 bin 003

Pozitif Kişi Sayısı:  12 bin 171

Hasta sayısı: 13 bin 370

YORUMLAR 201
  • Zehra 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence kapatılmalı
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ogrencilerin hepsini asila ac okullari. Kucuk buyuk ogrenci olmaz. Eylulde kucukleri actin vakalar 30 bin oldu
    Cevapla
  • Gökhan aktaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir meslek lisesi son sınıf öğrencisi oalrak acilmasini doğru bulmuyorum bizler bu salgın zamanında staja gittik ve gidiyoruz da bizimde canımız ailemiz var ve de önümüzde hayatımızın sınavı yks sınavı var evimde sınava hazırlanmak varken dışarda salgın olduğu halde 3 kuruş apraya sanayide o virüsün cirit attığı yerde staj yapmak istemiyorum okulların açılmasını doğru bulmuyorum gecen sene 10 15 vaka varken okullar kapatıldı şimdi 5 bine düşmüyorken okulu açmayı düşünüyorsunuz yazik
    Cevapla
  • Kadir Göktaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulları açıcaksaniz bütün öğrencilerin aşı olması lazım ve aşı olmayan kişilerde toplu taşıma kullanması yasak olsun
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İki çocuk okutuyorum tek maaşla biri üniversitesi biri lise ikiside dışarı da Tüm ülke genelinde aşılama sadece doktora,siyasiye,askere,polise ,öğretmene yapılarak serbestlik getirmek cinayettir. Bu öğrencilerin çoğu ailesiyle sıkı bağdalar ve sevgilerini temas ile ifade ediyorlar.dısarıdan alınan virüs direkt ailelere bulaşacak üniversitesi yarım yıl için 7000 TL yurt parası vereceğiz vakalar patlak verecek hadi bakalım okullar tatil gitti bizim paralar millet ile oyun oynanmaması lazım bu seneyi kapatırsınız yeni yıla daha sağlıklı gerekirse bir ay önceden bir ayda sonradan eklersiniz bu yılın kaybı telafi edilir lakin bir canın telafisi mümkün değil açılmaması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!