Takdir teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? E-karne kaç puanla takdir, teşekkür belgesi alınır?

İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencileri için birinci dönem karne heyecanına kısa bir süre kaldı. Takdir belgesi ve teşekkür belgesi almaya hak kazanmak isteyen öğrenciler hesaplama işleminin nasıl yapılacağını merak ediyor. Öğretmenler bu eğitim döneminin notlarını e-Okul sistemine girmeye başladı. Peki 2021 takdir, teşekkür nasıl hesaplanır? İşte e-Karne görüntüleme sayfası!

Takdir teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? E-karne kaç puanla takdir, teşekkür belgesi alınır?
Takdir teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? E-karne kaç puanla takdir, teşekkür belgesi alınır?
GİRİŞ 16.01.2021 10:43 GÜNCELLEME 16.01.2021 10:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında karnelerin dijital olarak öğrencilere verileceğini açıkladı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 22 Ocak cuma günü sona erecek. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin ölçme değerlendirme işlemleri  ders katılım etkinlikleri, sözlü notları ve proje notlarıyla belirlenecek. Uzaktan eğitimlerini sürdüren öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? sorusunun cevabını araştırıyor. Öğrenciler e-Okul sistemine girilen notlara göre takdir veya teşekkür belgesini almaya hak kazanacak. İlköğretim kurumları yönetmeliği dikkate alındığına takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri liseye göre değişkenlik gösteriyor. İşte 2021 takdir ve teşekkür belgesi hesaplama ekranı!

 

 

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

Takdir ve teşekkür belgesi hesaplanırken öğrencilerin not ortalamasına ihtiyaç vardır. İlkokul, ortaokul öğrencilerinin not ortalamasını o dönem kaç dersten sınava girdiyse toplayarak sınav sayısına bölerek o dersten aldığı not ortalamasını öğrenir. Bu işlemi yapan öğrenciler her ders için ayrı olarak belirlediği not ortalamasını toplar ve o dönem aldığı ders sayısına böler. Böylece adaylar  o dönemin karne notu öğrenilmiş olur. 

 

 

Belge almak isteyen İlkokul, 4. sınıflar ile ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarının tüm sınıfların puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00 diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamalıdır. Dönem sonu ağırlıklı puan ortalaması 70.00 ile 84.99 arasında olan öğrenciler “Teşekkür Belgesi” almaya hak kazanırken 85.00 puan ve üzeri öğrenciler Takdir Belgesi alır. 

Kınama ve okul değiştirmesi cezası alan öğrenciye o eğitim ve öğretim yılı içinde belge verilmez. Ortaöğretim süresince en az üç öğretim yılının bütün dönemlerinde takdir belgesi alan öğrenciler üstün başarı belgesi ödüllendirilir.

DİJİTAL KARNE NEREDEN VERİLECEK?

Pandemi şartları sebebiyle öğrenciler bu yıl basılı olarak karne almayacak. MEB tarafından açıklanan bilgiye göre karne ve belgeler e-Okul üzerinden ilan edilecek.  Lise kademesinde öğrenciler diplomalarını ve talepte bulunmaları halinde “ Takdir”, “Teşekkür”  “Onur” ve “Üstün Başarı” belgelerini belirlenen tarihlerde dijital olarak ulaşabilecek.

2020-2021 eğitim öğretim karne notlarını görüntülemek isteyen öğrenciler e-Okul sistemine giriş yapmalıdır. Veli Bilgilendirme Sistemine  (VBS) T.C kimlik numarası ve okul şifresiyle giriş yapan öğrenciler sol tarafta bulunan menüde “ e- Karne” seçeneğini işaretleyerek bu eğitim dönemine ait karnelerini ve bilgilerini görüntüleyebilirler.

KARNELER NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 22 Ocak 2021 tarihinde birinci dönem sona erecek. Öğretmenler ve okul yönetimlerinin gerekli ders etkinliklerine katılım puanları ve diğer ölçme değerlendirme işlemlerini sisteme girmesiyle öğrencilerin 22 Ocak Cuma günü yani 8 gün sonra dijital karnelerini öğrenmesi bekleniyor.

YORUMLAR 4
  • Aleynaxmerve 2 yıl önce Şikayet Et
    Hesaplayam bakam 100de 100 heryılki gibi TEŞEKKÜR alırım nys ben mervoşuma edit yapcam hadi bb bu arda herkeze TİKTOK uygulamasını öneririm bugün 18k oldum merve yalçının fanıyımda ayhhh nys tutmayın beni edit yapcam bb
    Cevapla
  • Arza 2 yıl önce Şikayet Et
    Dedim güzell
    Cevapla
  • Çalışkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hımm deneyelim bakalım Ne çıkacak kesin her yıl olduğu gibi TAKDİR getirirm
    Cevapla
  • ege 2 yıl önce Şikayet Et
    ne geldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak