Üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? Yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kritik karar!

Üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç Sağlık Bakanlığından ikinci dönem için görüş alacaklarını söyledi. Üniversiteler kendi koşullarına göre uzaktan veya yüz yüze eğitim şekline karar verilecek. Üniversitelerin açılma tarihi araştırılırken Harran ve Mersin Üniversitesinden flaş açıklamalar geldi. Peki üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? Yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kritik karar!
Üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? Yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kritik karar!
GİRİŞ 30.01.2021 13:55 GÜNCELLEME 30.01.2021 16:42
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? İkinci dönemin başlamasına kısa bir zaman kala üniversitelerde nasıl bir yol haritası izleneceği öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. 2020 yılının Mart ayından beri ödev, ders, sınav gibi ölçme değerlendirme işlemlerini uzaktan tamamlayan öğrenciler bahar dönemi için yapılacak açıklamaya kilitlendi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada her üniversitenin kendi koşullarını göz önünde bulundurarak online veya yüz yüze eğitim kararı verebileceğini belirten bir ifade kullandı. Vaka sayılarındaki düşüş ve üniversitelerde görev yapan akademik kadronun aşılama çalışmalarına dahil edilmesiyle üniversiteler ne zaman açılacak? sorusu önlisans ve lisans öğrencileri tarafından merak edilmeye başlandı. Yüz yüze eğitimle ilgili iki kritik adım atıldı. Mersin Üniversitesi bahar yarıyılı uygulamalı derslerin yüz yüze verilebileceğini açıklarken Harran Üniversitesi bahar döneminde hibrit eğitim modeli uygulanacağını duyurdu. İşte yapılan son açıklamalar...

Aylık 1500 TL geri ödemesiz burs başvuru ekranı | TOG Vakfı Eğitim burs başvurusu nasıl yapılır

BAHAR DÖNEMİNDE UYGULAMALI DERSLER YÜZ YÜZE İŞLENECEK!

Mersin Üniversitesi resmi internet sitesinden “ 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Eğitim - Öğretim Süreçlerine İlişkin Uygulama Yöntemi” başlıklı bir yazı yayımladı.  Yapılan paylaşıma göre teorik derslerin tamamının uzaktan eğitim ile işlenmesine karar verildi. Uygulamalı dersler  uzaktan eğitim yoluyla veya 19 Nisan 2021 tarihinde başlamak üzere Akademik Takvimde belirtilen Bahar Eğitim-Öğretim döneminin son dört haftasında yüz yüze işlenebilecek. İşte açıklamadan öne çıkan kısımlar;

Uygulamalı derslerden yüz yüze işlenecek olan dersler 40 dakika olarak işlenecektir.

Derse ait sınavların (vize, yarıyıl sonu, bütünleme, mazeret) online, ödev, proje vb. yöntemlerden hangisiyle yapılacağı konusu ilgili Birim Yönetim Kurulları tarafından belirlenecektir.

Bahar Yarıyılı içerisinde yapılacak olan staj uygulamalarıyla ilgili uygulama yöntemleri Birim Yönetim Kurulları tarafından belirlenecektir.

Ek Sınavlar yüz yüze yapılacaktır. Sınavın uygulanmasında ilgili birimler sınav planlamasını yaparak öğrencilere duyuracak ve gerekli tedbirleri alacaktır.

 Üç Ders Sınavları yüz yüze yapılacaktır. Sınavın uygulanmasında ilgili birimler sınav planlamasını yaparak öğrencilere duyuracak ve gerekli tedbirleri alacaktır.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BAHAR  DÖNEMİNDE  HİBRİT EĞİTİME GEÇİYOR!

Harran Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi sürecine ilişkin bilgilendirme metni yayımlandı. Üniversiteden yapılan açıklamada bu eğitim döneminde faaliyetlerin hibrit eğitim modeli ile gerçekleştirme kararı alındığı açıklandı.

Önlisans ve lisans programlarında teorik dersler ile teorik- uygulamalı derslerin teorik kısımları uzaktan eğitim yoluyla işlenecek. Teorik ve uygulama içerikli derslerin uygulama bölümleri, birimlerin alacağı kararlar doğrultusunda uzaktan veya yüz yüze biçimde işlenebilecek. İşte yapılan açıklama;

YÖK SAĞLIK BAKANLIĞINDAN GÖRÜŞ ALACAK!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yaptığı açıklamada her hafta küresel salgın dünyadaki gidişatını incelediklerini ve hangi tedbirlerin alındığını dikkate aldıklarını açıkladı.  Öğrencilerin yüz yüze eğitime başlamak istediklerini belirten Saraç " Online eğitim, örgün öğretimin alternatifi olamaz. Ancak kamu sağlığını tehdit eden bir durum varsa bakanlığın görüşlerini dikkate almalıyız. Örgün eğitime bütünüyle geçmeye karar verildiğinde sadece İstanbul'a yüz binlerce öğrenci gelecek. Öyle 2-3 ilden değil, bütün illerden öğrenci İstanbul'a aynı tarihlerde gelecek. Belli aralıklarla da kendi il, ilçelerine gitme gelme durumları, yani büyük bir hareketlilik olacak." dedi.

Açıklamasının devamında hareketliliğin bütün iller için geçerli olacağına dikkat çeken YÖK Başkanı " Biz Sağlık Bakanlığının görüşlerini ikinci dönem için ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 68
  • mert küse 3 yıl önce Şikayet Et
    covid bitmeden, herkes aşı olmadan, ve sonuç alınmadan, bu bahar üniversiteler açılmamalı... ölüme balıklama atlamıyalım...ateş düştüğü yeri yakar....
    Cevapla
  • Sinem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben üniversitede öğrencisiyim bu salgin bitmezse önüne geçilmezse ne teorik nede uygulama derslerinden verim alınmıyor uzaktan egitimle bu iş olmuyor yök un açıklamasında salgun bitse bile yuzde 40 ki uzaktan olacakmış ozaman üniversitedeki şirket personelinin bir kısmı isten mi çıkarılacak o kantin çalışanı aplalarimiz abilerimiz isten çıkarılmasın lütfen is bulmak çok zor onlar için hem biz öğrenciler için hemde onlar için normal şartlarda egitim görülsün bu salgin sonrasi kimse zarar görmesin herkeste bir korku var bitsin bu salgin ALLAHIM
    Cevapla
  • Hitü 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız en kısa sürede üniversiteler açılacak demişti 2021 bahar dönemi açılacak diye düşünüyorum Recep Tayyip Erdoğan sözünde durur.
    Cevapla
  • eylül 3 yıl önce Şikayet Et
    kamu- halk-öğrenci-öğretim görevlileri-idari kadordakiler.... bunların hepsi aşı olmadan üniversitlerin açılması doğru değildir. bu geçen yaz herkes gördüki; insanlar önlem almadığı için ve dolaşım arttığı için corona nasıl da yayıldı, ve insanlar nasılda öldü...onun için bu bahar üniversiteler açılmamalı.
    Cevapla
  • EĞİTİMCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    gerçek öğrenci olmayan bu kadar acımasız yorum yapamaz demişler TUZU KURU OLANLAR SİZE SORUYORUM UNİVERSİTENİN AÇILMASINI İSTEMEK NESİ ACIMASIZLIK SİZİN YAPTIĞINIZ ACIMASIZLIK EĞİTİM DÜŞMANI MISINIZ SİZ ALLAHTAN KORKUN BE SİZ EV OTURMALARINA GİDECEKSİNİZ DİYE ÖĞRENCİLER FEDAKARLIK YAPMASIN ARTIK AİLELERİMİZ O HARÇ PARALARINI NASIL ÖDÜYOR UZAKTAN EĞİTİM İNSANLAR BİRBİRİNİN HAKKINI NASIL YİYOR ORTALAMALAR NASIL DÜŞÜP YÜKSELİYOR VİCDANSIZLAR HABERİNİZ VARMI BİR DERTEN DAHA GECEBİLMEK İÇİN 3 GÜN UYKUSUZ KALIYORUZ SAYIN YETKİLİLER LÜTFEN YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI AÇILSIN
    Cevapla
  • Lavinia 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların açılmasını istemeyenler keşke gerçkten sağlığa önem veren insanlar olsa onlar okullar açılmasın risk var diyip 24 saat dışarda gezen insanlar bende öğrenciyim ve uzaktan eğitimden dolayı çok ama çok mağduruz lütfen üniversiteler açılsın
    Cevapla
  • Yasar 3 yıl önce Şikayet Et
    Atacaksan ufak at, harç parası derken ne kasdediyorsun harçmı kaldı ikinci öğretim harici, başka yoldan saldır. öğretim üyeleri uzaktan derslere 1 ila 3 öğrenci katılıyo diyor sınavlarıda vhatsaptan grup kopya yapılyorlar deniyor bunlardan bahset.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor