2021 Öğretmen atamaları ne zaman olacak? MEB Bakanı Ziya Selçuk: Atama takvimini ilan edeceğiz

Öğretmen atama tarihleri, binlerce aday tarafından merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 yılında 20 bin öğretmen ataması haberini verdi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından atama yapılacak branş ve kontenjanlar araştırılmaya başlandı. Ziya Selçuk öğretmen atamalarıyla ilgili katıldığı canlı yayında açıklama yaptı.Peki 2021 MEB öğretmen ataması kadro dağılımı nasıl olacak? İşte öğretmen atama takvimi!

2021 Öğretmen atamaları ne zaman olacak? MEB Bakanı Ziya Selçuk: Atama takvimini ilan edeceğiz
2021 Öğretmen atamaları ne zaman olacak? MEB Bakanı Ziya Selçuk: Atama takvimini ilan edeceğiz
GİRİŞ 25.02.2021 15:02 GÜNCELLEME 25.02.2021 15:02

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında her yıl ihtiyaca göre alımları gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yılda 20 bin öğretmen ataması yapılacağı bilgisini paylaştı. Bu açıklamanın ardından heyecanla bekleyen öğretmen adayları  hangi branşlarda atama yapılacağına odaklandı. Geçtiğimiz yıl Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlköğretim Matematik öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği gibi branşlarda en çok alım yapıldı. 2021 yılında pandemi şartları göz önünde bulundurulduğunda uzaktan eğitimde fayda sağlayacak bilişim teknolojileri, özel eğitim ve rehberlik ile sınıf öğretmenliği kadrolarının artış yapılması ihtimali yüksek. MEB Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayında öğretmen atama takvimi hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Peki öğretmen atamaları ne zaman başlayacak? İşte 20 bin öğretmen ataması branş ve kadro dağılımı!

ATAMA TAKVİMİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarıyla ilgili bilgi verdi. " Dün toplantısı yapıldı" diyen Selçuk önümüzdeki aylarda takvim ile ilgili çalışma yapılacağını belirtti. Devamında Selçuk " Önümüzdeki aylarda bu takvim nasıl olacak, nasıl işleyecek, personel müdürlüğümüz bunu getirdi bize. Ben döndüğümde tekrar konuşacağız ve atama takvimini ilan edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"20 BİN ÖĞRETMENİMİZİN ATAMASINI YAPACAĞIZ"

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmen atama tarihlerine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada “ Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin daha atamasını yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Henüz net bir tarih belirlenmezken 2021 yılında yapılacak atamaların Nisan ya da Mart ayı içerisinde başlaması bekleniyor.  Atama takvimi sırasıyla ön başvuru, sınav merkezi tercihi, sözlü sınav yapılması, sınav sonuçlarının ilanı, itirazların alınması, atama tercihlerinin alınması ve atama sonuçlarının açıklanması şeklinde gerçekleştiriliyor.

2021 YILINDA BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLABİLİR?

Pandemi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ihtiyaçlara göre hareket edecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuk olduğu programda “çok aldığımız branşta ihtiyacın fazla olduğu, az aldığımız branşta ise ihtiyacın az olduğu” ifadelerini kullanmıştı. Bu yıl koronavirüs sebebiyle ilk olarak köy okulları eğitim öğretim faaliyetlerine başladı. Bu okullarda yoğunlukla sınıf öğretmenleri görev alıyor.

Bu süre zarfı içerisinde sınıf öğretmenliğine yapılacak alımların fazla olması bekleniyor. Ayrıca uzaktan eğitim pandemi süreci ve sonrasında devam edeceği için “Bilişim Teknolojileri” kadrolarının artışta olması öngörülüyor. Pandemi nedeniyle özel eğitim ve rehberlik branşında yapılacak alımların artışta olacağı düşünülüyor. 2020 yılında sınıf öğretmenliğinden  2831, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1801, İngilizce Öğretmenliği 1739 İlköğretim Matematik öğretmenliğinden 1701 atama yapılmıştı. İşte 2020 yılında yapılan atama kontenjanları;

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri