Yüz yüze eğitimde ilk ders zili için tarih belli oldu! Bakan Özer kararlı

Çok uzun bir aranın ardından okullarda yüz yüze eğitim başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin okulda olması konusunda ısrarcı olurken 1 Eylül'den itibaren ilk zil çalmaya başlayacak.

Yüz yüze eğitimde ilk ders zili için tarih belli oldu! Bakan Özer kararlı
Yüz yüze eğitimde ilk ders zili için tarih belli oldu! Bakan Özer kararlı
GİRİŞ 21.08.2021 09:41 GÜNCELLEME 21.08.2021 09:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime verilen ara Eylül'de sona erecek. Hürriyet Gazetesi Yazarı Nuran Çakmakçı, 1 Eylül'ü işaret ederek köşe yazısında önemli detaylara değindi.

İşte Çakmakçı'nın dikkat çeken yazısı:

Nihayet uzun bir aradan sonra okullar tam gün ve yüz yüze eğitime başlıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim konusunda kararlı ve hazırlıklı görünüyor. Bakan yardımcısı iken kendisine bağlı olan meslek liselerine talimatlar verildiği duyumu aldım.  Bu okullarda dezenfektan ve maske üretimi hızlanmış. 1 Eylül öncesi dezenfektan ve maskeler öğrenci ve öğretmenleri bekliyor olacak. Öğrenciler ve öğretmenler okullarına gitmeye hazırlanıyor. Bakan Özer, vakalar çok zorlamazsa okulları açık tutma konusunda kararlılığını devam ettirecek diye düşünüyorum. Bakanlar Kurulu’nda yaptığı sunum ve diğer kabine üyelerini ikna etmesi de bu kararlığından kaynaklanıyor.

ÜÇ ÖĞRENCİ BABASI BİR VELİ OLARAK

“Bizim için tek tek her bir çocuğumuzun sağlığından daha kıymetli hiçbir şey yok. Millî Eğitim Bakanı ve aynı zamanda üç öğrenci babası bir veli olarak biliyorum ki tüm velilerimiz çocuklarını okullara emanet ederken okulların güvenli olmasını isterler. Gelinen noktada koronavirüsün uzunca bir süre daha hayatımızdan çıkmayacağı açıkça görülüyor. Dolayısıyla hepimiz, koronavirüsün risklerini göz önünde bulundurarak ve gerekli tedbirleri alarak hayatımızı sürdürmek zorundayız” diyen Bakan Özer, okulların açılması ve açık tutulması konusundaki kararlılığını şu sözlerle ifade ediyor:

“Daha önce de ifade ettiğim gibi, daha fazla okulları kapalı tutma lüksümüz bulunmamaktadır. Çocuklarımızın gelişimi, sağlığı ve geleceği için koronavirüsle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız.”

İLK ZİL UYUM EĞİTİMİYLE ÇALACAK

Okullarda 1-3 Eylül arası okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimi ile birlikte ilk ders zili çalacak. Öğretmenler ise aynı tarihlerde seminerlere başlayacak. 6 Eylül’den itibaren de haftada beş gün yüz yüze eğitim başlıyor. Kantin ve yemekhaneler açık tutulacak. Maskesiz kimse okula alınmayacak. Bu arada kamu personeli ve öğrenciler dışında okula gireceklere sınır konulacak.

Umarım herkes önlemini alır, aradaki 1,5 yıllık eğitim eksikliği giderilir ve kapanmamak üzere okullar, üniversiteler açılır. Eğitimde tüm kurumlar, çalışanlar ne olursa olsun gelecek neslin eğitiminin sürdürülebilmesi için çaba göstermeli ve sorumluluk hissetmeli.

YORUMLAR 6
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok Güzel Açılmasıyla Kapanması bir olur
    Cevapla
  • Düşünüyorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hayırlı sonuçlar versin inşallah çocuk colugumuzu maddi manevi hastalıklardan muhafaza etsin bu saatten sonra dua edeceğiz devletimize itimat edicez Rabbimize tevekkül edecez
    Cevapla
  • Grçk 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli eğitimin sağı solu belli olmaz bugün açılacak der yarın uzaktan eğitim der baksanıza okulların açılmasına 10 gün var hala açılacak mı açılmayacak mı belli değil...Bu tartışmaların bitmesi gerekirdi bu zamana...
    Cevapla
  • Mr Spak 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerelerden haber temin ediyorsun cok merak ettik
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun Sayın Mahmut ÖZER Bakanım bu kararlı duruşunuzdan dolayı teşekkür ederiz 2 öğrenci velisi olarak,
    Cevapla
  • Vatandaş 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçin bunu sonbahar gelsin yine kapanacak kapanması gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!