Son Dakika: Bakan Özer'den flaş yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için kurallardan asla taviz vermeyeceğiz. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları sınırlandırılacak" dedi.

Son Dakika: Bakan Özer'den flaş yüz yüze eğitim açıklaması
Son Dakika: Bakan Özer'den flaş yüz yüze eğitim açıklaması
GİRİŞ 20.08.2021 13:13 GÜNCELLEME 21.08.2021 08:22
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız; okula maske takarak gelecekler. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları sınırlandırılacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Mahmut Özer, yüz yüze eğitim kararının kamuoyuna açıklanmasının ardından bakanlık yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıya bakan yardımcıları Petek Aşkar, Ahmet Emre Bilgili ve Sadri Şensoy ile ilgili birim amirleri ve 81 ilin milli eğitim müdürü katıldı. Tam zamanlı olarak 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlanacağını, 1-3 Eylül'de ise okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri yapılacağını hatırlatan Bakan Özer, tüm illerdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.



'OKULLARA GİRİŞLER SINIRLANDIRILACAK'

'Okulum Temiz Belgesi' koşullarının takip edildiğini; sınıf, kantin, yemekhane varsa pansiyon her türlü kapalı alanın her gün dezenfekte edilerek hijyenin sağlanacağını belirten Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız; okula maske takarak gelecekler. Öğrenci ve personelimizin okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idarelerimiz ücretsiz maske temin edecek. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacak" dedi. 



AFET BÖLGELERİNDEKİ OKULLARIN DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ

Bakan Özer, bakanlık bünyesinde yeni kurulan 'Elektronik Takip Sistemi'nin de devreye girdiğini, bu yolla il, ilçe, kurum ve okul düzeyinde tüm süreçlerin anlık olarak takip edildiğini belirtti.

Hijyen koşullarına ilişkin hazırlıkların yanında kısa süre önce yangın ve sel felaketleri yaşanan illerdeki son hazırlıklar da toplantıda gündeme geldi. Okulların onarım çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Bakan Özer, il yöneticilerine açılış tarihine kadar hazırlıkların tamamlanması talimatını verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 139
  • Dobra 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bugüne kadar okullarda kurallara uyulmadığı için yüz yüze eğitim kapanmadı
    Cevapla
  • Sanane 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı vuranlara süper bulaştırıcı diyorlar. Aşi vurduran ogretmenlerden cocuklarıma virüs bulaşma riski olmasindan endişe ediyorum.
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı karşıtı olduğunuzu direk söylesenizde olurdu sayın hocam
    Cevapla
  • Ankarakı 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz burda aşılı ,aşısız birbirimizi yiyoruz arkadaşlar ortada aşı yok, iyi araştırın anlayacaksınız aşı adayı var bizi üzerimizde deneyerek aşı olacak yada olmayacak. Şunu da belirtiyim ,kürelselciler ve bunları takip medya sahipleri rahat bırakmaz bizi. Aşı adayı iğneyi vurulup ,bunu takip ettiğini gördünüz mü.okullar açılır ,bir zaman gelir tekrar evden egitime geçmiyecegi ne malum ,dikkat ediniz kelimeler ,konuşmalar şeçilmiş vakalar artıyor,ölümler artıyor aşı etkisi azalıyor ,varyantlara aşının etkisi zayıf oldugunu kendileri söylüyor ,biz burda birligimizi bozuyoruz .kurtuluş şavaşı kazanmış milletiyiz. Uyanık olarak derim
    Cevapla
  • fevzi 2 yıl önce Şikayet Et
    velileri aşı olmıyan ögrenciler uzaktan egitime tabi tutulmalı
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    müslüman türk olsan kul hakkına girmez aşını olursun. alerji dediğin şey tamamen bahane.
    Cevapla
  • Müslüman-Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Veli virüsü okuldan kapacaksa sanene. Ben aşılarımı oldum , eşim alerjisi var istemiyor. Sen istediğin için benim çocuk okulami gidemiycek. Bir arkadasin dediği gibi biz temiziz siz kendinize bakın .
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradana hadi oradan
    Cevapla
  • Hadi Ordan 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz temiziz, virüs taşıyan sizsiniz dolayısıyla evde oturması gereken de sizsiniz.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle bakan olarak sınıfların durumunu iyileştirir 40 kişilik sınıflarda nasıl bir eğitim vermeyi düşünüyorsunuz sayın bakanım bir gün gidin 40 kişilik sınıfta sizde derse katılın bakalım istemekle olmuyor işte herşey ama bu sınıf işlerine oncelile bı çözüm bulunsun karar tek taraflı alınıp verilmez bakan olarak yerinde oturmayacan gezecen gorecen
    Cevapla
  • Müslüman-Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Malesef bizim okulda 29 kişilikti şimdi birleştirildi , 37kisilik yapıldı , nasıl bir anlayissa . Antlaya Güzeloba Ortaokul-imamhatip orta okulu
    Cevapla
  • FURKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamışsın. Sınıflar ikiye bölünecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uçağın iniş yaptığı anlarda yaşanan ilginç diyalog: Helal olsun pilota kesin Karslı
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim kampanyası! İşte yeni liste...