Son dakika: Bakan Özer, öğrencilere müjdeyi verip alınan yeni kararı da duyurdu!

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Benim önceliğim reform değil, amacım mevcut hizmetleri gözlemleyip geliştirmek" dedi. Kaynak kitaplar konusunda da iddialı konuşan Özer, anaokullarındaki karantina süresinin düştüğünü duyurdu.

GİRİŞ 28.10.2021 12:51 GÜNCELLEME 28.10.2021 23:36
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitimde yapılan planlamalar ve projeler hakkında önemli detayları paylaştı. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Özer, önceliklerinin okulların eğitim-öğretime açık tutulması olduğunu dile getirdi.

Mahmut Özer kaynak kitaplar konusunda piyasada satılanlardan çok daha kaliteli kitapları ücretsiz olarak öğrencilere ulaştıracaklarını da söyledi.

Bakan Özer, Covid-19'da 14 gün olan karantina süresinin anaokullarında yarından itibaren 10 güne indirileceğini de duyurdu.

SINIF BAZLI KARAR

“Geldiğimiz nokta sevindirici. Sınıf bazlı karar alıyoruz. Problem varsa onu tüm ilçe ya da ildeki okullar için değil, o okul için çözüyoruz. Bugün için söylüyorum. Ülkemizdeki 850 bin sınıftan, salgın nedeniyle kapalı olan sınıf sayısı 2 bin 155'dir. Dijital içerikli eğitim materyalleri yatırım yapanların okulların açılmasını istemiyordu. Okulların açık kalmaması için de ekonomik bir sürü dinamik var.” ifadelerini kullandı.

Toplumda Covid-19 vakaları artarken, okulda artmadığını, kaydeden Bakan Özer “Vaka yeri okullar değil” dedi.

Özer, “Öğretmenlerin aşı yaptırma oranının yüzde 92,  öğrencilerin okullara devam oranı yüzde 95 civarında. Covid-19'dan önceki duruma göre okulla gelen öğrenci sayısında da azalma değil, yükseliş oldu”  dedi.

Son dakika: Bakan Özer, öğrencilere müjdeyi verip alınan yeni kararı da duyurdu!

PUANIMIZ ARTTI

Bakan Mahmut Özer, açık açık, “Ben reform yapmayacağım” diyor ve gerekçesini de şöyle açıklıyor: 

“Her bakana göre reform yapılmaz. Yapılan değişikliğin sonucu alınmalı. Açıkçası benim önceliğim reform değil, mevcut hizmetleri sürekli gözlemleyip geliştirmek, eksikliklerimizi gidermektir. Ayrıca şu anda eğitimde ‘reform' diye bir gereksinimiz yok. Okul, öğrenci, öğretmen sayımız arttı. Bazılarının ‘eğitimde kötüyüz' iddiası doğru değil. PISA ve TİMSS araştırmaları da puanını en çok artıran ülke olduğumuzu ortaya koydu. Ama bu konuşulmuyor. Ortaöğretimde okullaşma oranımız yüzde 88'e ulaştı. Bakanlığımızın eğitimde kaliteyi artırırken bizim önceliğimize katkısı olup olmadığına bakıyoruz.”

FIRSAT EŞİTLİĞİ

Bakan Özer, eğitimde fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekiyor, reformdan çok fırsat eşitliğini sağlamak için çalıştıklarını söylüyor.

Bunun için neler yapılacağını da şöyle özetliyor: 

“Reform yapmayacağız ama eğitimde fırsat eşitliği bağlamında önemli adımlar atıyoruz. Okul öncesi eğitimi artırmak da önceliğimiz. 5 yaş grubunda okullaşma oranımız yüzde 78'e çıktı ama 3 ve 4 yaş gruplarımızda bu sayı hâlâ beklediğimizin çok altında. Fırsat eşitliğinin sağlanmasında kıdemli öğretmenin öğrenci başarısına katkısı yüzde 70'lere ulaşıyor. Bizde, yeni mezun öğretmeni en dezavantajlı bölgeye, kıdemli öğretmeni batıya gönderiyoruz. Kıdemli öğretmenlerin dezavantajlı yörelerde görev yapmasını özendirici önlemler alacağız. Yeni mezunların da üç aylık bir eğitimden geçirilmesini planlıyoruz.”

SINIFLAR KALABALIK DEĞİL

Okullarında sınıf mevcutlarının sanıldığı gibi yüksek olmadığına ilişkin örnekler veren Bakan Prof. Dr. Mahmut Özer “Örneğin okulların yüzde 56'sında sınıf mevcudu 25'in altında, yüzde 16,7'sinde 26-30 arasında, yüzde 13,8'inde yüzde 31-35 aralığında, yüzde 8,5'unda 36-30, yüzde 3,8'inde 41-50, Yüzde 1,1'inde ise 50'den fazla öğrenci bulunuyor. Okul yapacak arsa bulamıyoruz. Esenyurt' ta 68 dönümlük alanda 73 okulu hızla tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Son dakika: Bakan Özer, öğrencilere müjdeyi verip alınan yeni kararı da duyurdu!

HEDEFİMİZ HER OKULA BİR KÜTÜPHANE AÇMAK

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer her okula bir kütüphane açılması üzerinde de önemle duracaklarını, bağışçıların isimlerinin kütüphanelere verilebileceğini anlattı. Özer, “Kütüphane için özellikle çalışmalar yapılacak” dedi.

Bakan Özer ayrıca mesleki teknik Anadolu liseleri yerine meslek eğitim merkezlerine daha fazla önem vereceklerini, sayılarını artıracaklarını da sözlerine ekledi. İstanbul'da Devletin 157, özel sektörün ise bin 538 anaokulu bulunduğunu açıklayan Özer, İstanbul'da bin anaokulu açmayı planladıklarını, birinci sınıfa başlayacak öğrencinin okul öncesi eğitim almış olmasına önem vereceklerini vurguladı, okul öncesine yapılan yatırımın eğitime getirisinin daha yüksek olduğunu ifade etti.

14 GÜN KARANTİNA SÜRESİ 10 GÜNE İNİYOR

Bakan “Covid-19'da 14 gün olan karantina süresi, anaokullarında da yarından itibaren 10 güne indirilecek” şeklinde konuştu.

KANTARIN TOPUZU

Bazı vakıf ve derneklerle yapılan işbirliğinin amacının eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu açıklayan Prof. Dr. Mahmut  Özer, bunu yaparken de “Kantarın topuzunu kaçırmamak gerektiğini” ifade etti. Bakanlığı döneminde eğitimin bütün problemlerini değil ama önceliği okul öncesi olmak üzere bazılarını çözebileceğini, okulların olanaklarını artırabileceğini bildirdi.

Öğretmen yetiştirme sisteminde de YÖK ile birlikte çözüm bulmaya çalışacaklarını anlatan bakan Özer, sorunun göründüğü, kaynaklandığı yerden buna başlanacağını belirtti.

ÜCRETSİZ KAYNAK KİTAPLAR VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kaynak kitaplar konusunda da açıklamalarda bulundu. Detaylı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Özer, “Bazı okullarda öğrencilere zorla aldırılan kaynak kitaplar konusu da bakanlığın gündeminde. Kasım ayından itibaren her ay başında öğrencilerimize kaynak kitap dağıtacağız. Öğrencilerin derslerini çalışırken, sınavlarına hazırlanırken ihtiyaç duyacağı tüm soru kitapçıkları, yardımcı kaynak kitapları tamamen ücretsiz olarak 57 bin 158 okulumuza ve 18 milyon öğrencimize ulaştıracağız. İddia ediyorum, piyasada satılanlardan çok daha kaliteli kitaplar üreteceğiz”

KAYNAK: SÖZCÜ
YORUMLAR 79
  • pelin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 2022 lgs öğrencisiyim. eğitim sistemi berbat ilk öncelikle koyuyolar yeni nesil soruyu çöz bakalım yapamıyorum olmuyor her gece ağlıyorum sınav için hayatımız bu sınava bağlı olması içimi yiyiyor matematik soruları zaten almış başını gidiyo zaten kaynak parasına gelince 2 kaynak 200 tl artık teste çözemiyoruz yok kaynakların fiyatı düşürülecek aynen kanka düşürülecek icraat önemli söylemeyin yapın
    Cevapla
  • Ahmet Arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bakanım. Bakan olarak kaldığınız sürece inanıyorum ki bir çok reforma imza atacaksiniz. Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Ers 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün çocukların notları pekiyi olsa ne yazar eğitimsizlik kabalık küfür almış başını yürümüş.. Oturmayı kalkmayı güzel konuşmayı gönül almayı hiç bilmeyen Zırt kuşaklar....
    Cevapla
  • Ayşenur 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerdeyse okul açılalıüçüncü aya girdik şimdi kitap tsn bahsediliyor ya aldığımız kitapları ne yapacağız onu okul açılmadan söyleyecektiniz
    Cevapla
  • Mina 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi laftır daha öncede böyle bir söylenti vardı kitap falan yok tu ortada
    Cevapla
  • Yetiş 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul daki okulların kalabalığından haber yok galiba her sınıf 45 -50kişi kalabalık sınıf yok diye yazıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor