Bakan Özer: Bu gerçekten Türkiye için çok kritik bir proje! Çok başarılı olması lazım

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Köy Yaşam Merkezi'yle ilgili 'Bu gerçekten Türkiye için çok kritik bir proje ve bunun çok başarılı olması lazım. Onun için el birliğiyle inşallah bu projeleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız” dedi.

GİRİŞ 29.07.2022 22:08 GÜNCELLEME 30.07.2022 14:57
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çatalca’daki Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi'nin açılışında, “Köy Yaşam Merkezi'ni her açıdan bakanlığımızdaki bir birim kontrol ve koordine edecek. Bu gerçekten Türkiye için çok kritik bir proje ve bunun çok başarılı olması lazım. Onun için el birliğiyle inşallah bu projeleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çatalca’da yapımı tamamlanan Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi'nin açılış programına katıldı.



Programda çocuklarla vakit geçiren Bakan Özer, önce çocuklara mısır ikram etti, daha sonra da yanlarına oturup birlikte mısır yedi.  Programın devamında Bakan Özer, açılışı gerçekleştirilen yaşam merkezini gezerek, yapılan çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgi aldı.

Açılışta konuşan Bakan Özer, “Eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak için temel eğitimde 10 bin okul projesini yapıyoruz. Nispeten eğitim sistemi içerisindeki dezavantajlı olan okullarımızda pozitif ayrımcılık yapalım diye mesleki eğitimde bin okul projesini de bunun için yaptık. Eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak için tüm okullarımıza kütüphane yaptık, iki ay gibi bir kısa sürede 16 bin 361 kütüphane yaptık. Günlük 272 kütüphane yapıyor. İnşallah bu projelerimiz adım adım pozitif bir şekilde ilerliyor. Mesleki eğitimde, okul öncesinde, öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerinde ben inanıyorum ki bu kararlılıkla ilerlediğimiz zaman ve en önemlisi hiçbir ayrımcılık yapmadan herkesin birikimini eğitimin kalitesini arttırmak için kullandığımız zaman çok daha iyi noktalara geleceğiz. Aynı zamanda kritik bir sürece tanıklık ediyoruz. Sadece bir değil aslında tüm dünya bu sürece tanık oluyor. Gıda tedarik zincirindeki zorluklar, aslında tarım ve hayvancılığın enerji kaynakları kadar önemli olduğunu ortaya çıkardı. Aslında bu alanda çok büyük bir potansiyeli olan ülkemizin de bu potansiyeli verimli kullanılabilmesi için hem eğitim hem de bu alandaki potansiyele katkı sağlamak için köy yaşam projelerini devreye soktuk. İlk açılışımızı Samsun’da yapmıştık, bu 5’inci Köy Yaşam Merkezi ve İstanbul’daki ilk köy yaşam merkezi açılışımız. İsmi de Arif Nihat Asya gibi çok değerli bir şairimizden alınmış. Bu topraklara sevdalı, bu topraklarla ilgili özlemlerini dile getiren, hepimizin şiirlerini bildiğimiz Arif Nihat Asya’nın okumuş olduğu bir okulun dönüştürülmesi ile yapılan Köy Yaşam Merkezi ile İstanbul’da ilk açılışımızı yapıyoruz” dedi.



'TÜRKİYE İÇİN ÇOK KRİTİK BİR PROJE'

“Tarım ve Ormancılık Bakanlığımızla koordineli bir şekilde vatandaşımızın istemiş olduğu her türlü eğitimi yerinde vereceğiz” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Özer, “Köy ilkokulu, anaokulu, halk eğitim merkezi son açılım olarak da bu şekilde alanları çok uygun olan yaz kamplarında gençlerimizin vakit geçirmesini sağlamış olacağız. Bu köy yaşam merkezleri bir bölgedeki yetişkinlerle eğitim çağ nüfusundaki gençleri, çocukları bir araya getiren, dolayısıyla yıllardan bu yana konuşulan kültür transferiyle ilgili bir de çok önemli merkez olma potansiyeline sahip bir proje. Bu projeyi hasbelkader şekilde yürütmeyeceğiz. Köy Yaşam Merkezi'ni her açıdan bakanlığımızdaki bir birim kontrol ve koordine edecek. Burada biz bu açılışı yapıp gitmeyeceğiz. Hangi kurslar düzenleniyor, her ay buranın raporunu alacağız. Bu gerçekten Türkiye için çok kritik bir proje ve bunun çok başarılı olması lazım. Onun için el birliğiyle inşallah bu projeleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız” diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ak parti olarak seçim zamanlarımi bazı şeyler aklınıza geliyor eğitim ekonomi vatandaş gibi bir bakan çıkar çocukluk hayallerini yerine getirmeye çalışır bir başkası çıkar el yazısı ile yazmayı ortaya atar siz başka bir şeyler yapmaya kalkarsiniz olan eğitim görecek olan çocuklara olur hiç bir şeyde başarılı olamayan bir partisiniz yeter artık
    Cevapla
  • dilek 1 yıl önce Şikayet Et
    mesleki eğitim merkezlerine öğrenci yönlendirmek istiyoruz. Ancak anadolu veya meslek lisesine giden öğrenciye köylerden servis var veya yurtta kalabiliyor. Ancak mesleki eğitim merkezi ile meslek sahibi olmak isteyen akademik başarı gösteremeyecek öğrenci için -18 yaş altı- böyle bir imkan yok. Mecburen genç veya aile akademik liseye oradan meslek öğreten bir önlisans bölümüne göndermeyi hedefliyor. gencin meslek öğrenimi 4-5 yıl sonraya kalıyor ve hazineye yük oluyor. Okullarda başarı düşüyor. Disiplin problemleri oluyor. Acaba mesleki eğitim merkezine kayıtlı gençler lise veya kyk yurdundan faydalanabilir mi? Lise servisinden faydalanabilir mi? Sonuçta o da öğrenci?
    Cevapla
  • Taishi 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da köy mü kalmış da pilot uygulama buradan başlamış. Güldürmeyin adamı ya. Sosyal tesis yapmışlar.
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Okulun ogretmeniyim görmeden sallamayin...musait oldugunuzda cay icmeye bekleriz...yapim asamalarini anlatabilirim tüm acikligiyla.dersleri izletebilirim.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlığın ismi mesleki teknik bakanlığı olsun. Ana okulu kütüphane diye paraları boş yere harca yazık.
    Cevapla
  • Dallı 1 yıl önce Şikayet Et
    Orta Sakarya bölgesi MİHALGAZİ VE SARICAKAYA İLÇELERİ HATTA BİLECİĞİN İNHİSAR İLÇESİ içersindeki mahalle ve köylerde her tür tarımın yapıldığı projeye uygun olabilecek köy okulları var.Derslikler de var.kıvrım kıvrık akan SAKARYA BÖLGESİ
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    İlce milli egitim mudurunuzle irtibata gecin
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Köyde babaannemin yetiştirdiği fideyi dikmek için tarım okulu mu kurcan? Eğitimi nasıl bir şey sandıysanız artık. Oldu olacak, çiftçiden ziraat mühendisliği diploması ile botanik lisansı da sorun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!