Öğretmen atamalarında işte en çok kontenjan ayrılan bölümler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği öğretmen atamasında detaylar netleşti. 103 alanda 45 bin yeni öğretmen atanacak. En fazla kontenjan sınıf öğretmenliği, rehberlik ve okul öncesine ayrıldı

GİRİŞ 25.03.2023 07:24 GÜNCELLEME 25.03.2023 09:15
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği, son 20 yılda tek seferde yapılan en büyük öğretmen atamasında detaylar netleşti. 103 alanda 45 bin yeni öğretmen atanacak. İşte en fazla kontenjan ayrılan branşlar ve atama takvimiyle ilgili tüm detaylar:

45 bin öğretmen atamasının tarihi belli oldu45 bin öğretmen atamasının tarihi belli oldu

TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?
Atama için ön başvuru, 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde yapılacak. Atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puan esas alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihleri 2-6 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar 8 Mayıs'ta açıklandıktan sonra öğretmenler 1 Eylül'den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak.


'ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN'
Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Öğretmen atamalarının en fazla son 20 yılda yapıldığını hatırlatarak bu sayının 500 binden 1 milyon 200 binlere ulaştığını hatırlatan Bakan Özer, "Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime verdikleri büyük destekleri için şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Hasan 11 ay önce Şikayet Et
    Yukardaki listenin toplamı 33606 çıkıyor 45000-33606 =11394 eksik atamamı yapılıyor. Yoksa ilave atamamı yapılacak.
    Cevapla
  • Pinar 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımizdan daha yüksek bir atama yapmasını bekliyordum.Hayal kırıklığı yaşattı bizlere.Yinede ek atama yaparak supriz yapmasını bekliyorum.
    Cevapla
  • Madur öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Her sene şubat ayında yapılan ve göreve başlanan atama bu sene çok geçe kaldı. Beklenenin altında bir atama oldu. Ek atama bekliyoruz. Devletimizin gücü buna yeter. Madur öğretmenler olarak bir sene daha sınava girmek istemiyoruz. Adil kontenjan dağılımıyla ek atama istiyoruz
    Cevapla
  • GÜVEN 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hakkinizda hayırlısını versin.ben atanamayinca esnaf oldum. Çok kişiyede iş veriyorum.rabbime Hamd olsun.
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama .Yerden göğe kadar haklı. Nerde görülmüş mayısta atama yapıldığı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri