KADEM eğitim içerikleriyle uzaktan eğitim kapısında

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), Türkiye’de kadın hakları alanında toplumsal bilinci artırmak amacıyla KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu editörlüğünde eğitim modülleri hazırlamaya devam ediyor.

KADEM eğitim içerikleriyle uzaktan eğitim kapısında
KADEM eğitim içerikleriyle uzaktan eğitim kapısında
GİRİŞ 28.07.2023 15:33 GÜNCELLEME 28.07.2023 15:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eğitimler ile kamu çalışanlarının; kadın çalışmaları, güvenli bir toplum ve adil bir geleceğin inşası konularında bilgilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Eğitim modüllerinde kamu çalışanlarının ücretsiz olarak yararlanabileceği birçok içerik yer alıyor.

Kamu çalışanları T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin dijital eğitim platformu Uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden eğitimlere erişim sağlayabilecek. Platform sayesinde eğitimlerin Türkiye’deki yaklaşık 4 milyon kamu çalışanına ulaşması hedefleniyor.

KADEM, kadınların hak, hukuk ve onurlarını koruma mücadelesinde; aileyi ve kadınları ilgilendiren meselelerde; uygulanabilir, kalıcı çözümler üreten, adalet merkezli bir söylem oluşturma gayretiyle farkındalık çalışmaları yürütmeye ve eğitim faaliyetlerini her geçen gün genişletmeye devam ediyor.

Eğitim çalışmalarının kalitesini artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla KADEM, kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına uygun bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatılması için T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen ve tüm kamu kurumlarının eğitim ve geliştirme faaliyetlerini yürüttüğü Uzaktan Eğitim Kapısı’ndan faydalanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan iş birliği çerçevesinde KADEM tarafından hazırlanan modülün ilk eğitimi “Kadının Yasal Hakları”, 4 milyon kamu çalışanın yer aldığı ve 200 milyonu aşkın izlenme sayısına ulaşan Uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden sunuluyor.

Toplumun kadın hakları konusunda bilgilendirilmesini amaçlayan ve KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Avukat Helin Görgül’ün anlatımıyla hazırlanan rehber niteliğindeki eğitim; evlilik, boşanma, kadına yönelik şiddette hukuki ve idari başvuru yolları, 4857 Sayılı İş Kanunu'nda kadınlara yönelik düzenlemeler ve benzeri birçok konuyu içeriyor.

Hayat boyu öğrenme kültürünü dijital öğrenme ortamı ile bütünleştiren Uzaktan Eğitim Kapısı’na Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve KADEM iş birliğiyle eklenecek yeni içeriklerle eğitimler zenginleştirilecek ve kadınların toplumumuzdaki önemi vurgulanarak farkındalık oluşturulmaya devem edilecek.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Yorumcu 8 ay önce Şikayet Et
    Eğitim şart.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti