Bakan Tekin'den test sınavı açıklaması

Bakan Yusuf Tekin: En az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız.

GİRİŞ 23.09.2023 12:17 GÜNCELLEME 25.09.2023 17:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik kariyer basamakları sürecine ilişkin, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının gerekçesini beklediklerini belirterek, "Eğer daha önceki gibi test sınavı yaparsak, bu sınavın bir mali yükü var. Ayrıca en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız." açıklamasını yaptı.

"10 YILLIK ÖĞRETMENİN SINAV İLE DEĞERLENDİRİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Öğretmenler Odası sohbetlerinin en önemli konularından birisinin kariyer basamakları olduğunu ifade etti.

Konuya ilişkin nihai çözüm için Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararını beklediklerini belirten Tekin, şunları kaydetti:

"Ancak kısa vadeli önümüzdeki sınav için küçük bir düzenleme planlıyoruz. Eğer daha önceki gibi test sınavı yaparsak, bu sınavın bir mali yükü var. Ayrıca en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız. Hem kanundaki sınav zorunluluğunu aşacak, hem sınav ücreti sıkıntısını ortadan kaldıracak hem de genel politikalarımızla uyumlu hızlı çözüm üretmiş olacağız. Böylece öğretmenler odası sohbetlerimizden bir talebi daha hayata geçirmiş olacağız."

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 13
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Züccaciye dükkanındaki fil..Henüz hareket etmeye başlamadı..
    Cevapla
  • kahraman 7 ay önce Şikayet Et
    Mali yükmü? 600bin öğremetnin sınava girmesi ne kadar mali yük getirebilir? 5 yılda bir sınav getirin, ders anlatım mülakatı getirin. Bir hoca 20 öğrencisi varsa her öğrenci 20tl verse 400tl yapar, bir sınav için de hayli yeterli. koca 5 nesli mahvedeceğinize mali yüke ben razıyım. yeterki kalite artsın.
    Cevapla
  • Mutlu 7 ay önce Şikayet Et
    Diyor ki öğretmene sınav yapmayacağız. Bunun anlamı da yok malı külfeti de çok. Öğrenciye yapılacak sınav değil o
    Cevapla
  • ishak BAYRAKTAR 7 ay önce Şikayet Et
    çözüm şu: hem milli eğitim temel kanununda hem de öğretmenlik meslek kanununda uzmanlık mesleği olarak tanımladığınız öğretmenlerin hepsine uzmanlık tazminatını verin.
    Cevapla
  • Abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    Zaten uzman olan farklı bir iş mi yapıyor! Saçmalardan seçmeler…
    Cevapla
  • Rebelboy1903 7 ay önce Şikayet Et
    İnşAllah ögretmenlerde yazılı sınav hazırlama kabiliyeti vardır.
    Cevapla
  • Öğretmen 7 ay önce Şikayet Et
    Var var merak etmeyin.. Sonra neden zor soruyorlar demeyiniz.. Çocuklar iki cümle yazamazken teste alışmışken. Bir günde değişmesi imkansız.
    Cevapla
  • Blk 7 ay önce Şikayet Et
    Mülakat konusu ve Türkçe 70 olmayan sınıfta kalır konuları Bakanın başını çok ağrıtır... Görev süresi kısa olabilir..
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ederim sayın bakan. İlk başta ben acaba gibi düşünmüştüm. Çünkü milli eğitim de hep önemli basamaklarda yer aldığınız için başarısızlıkta size de pay yüklemiştim. Bakıyorum da doğru adımlar atıyorsunuz. İnşallah çok ama çok daha güzel işlere imza atarsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı