MEB ve ASELSAN'dan 'Yeşil Geleceğim' temalı resim yarışması

ASELSAN ile MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, lise öğrencilerinin aileleriyle temiz, sürdürülebilir ve çevreci bir gelecek hayal etmelerini teşvik etmek amacıyla "Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben" temalı resim yarışması başlattı.

MEB ve ASELSAN'dan 'Yeşil Geleceğim' temalı resim yarışması
MEB ve ASELSAN'dan 'Yeşil Geleceğim' temalı resim yarışması
GİRİŞ 15.01.2024 11:55 GÜNCELLEME 15.01.2024 11:55

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geleneksel hale gelen ve bu yıl 7'ncisi düzenlenen yarışma ile gençlerin çevre konusundaki farkındalıklarının artırılmasının yanı sıra iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekilmesi hedefleniyor.

2050 yılı için net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmek için çalışmalarını yoğunlaştıran ASELSAN, yarışmanın temasını Türkiye'nin net sıfır emisyon hedefi çerçevesinde "yeşil gelecek" olarak belirledi. Resim yarışmasına Türkiye'nin dört bir yanındaki lise öğrencileri katılabilecek.

Öğrenciler, "Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben" temalı resim yarışmasına 14 Şubat'a kadar başvuru yapabilecek. Lise öğrencilerinin okul müdürlüklerine yapabileceği başvurular jüri tarafından değerlendirilecek. Yapılan değerlendirmelerin ardından yarışmada dereceye girecek öğrencilere ödülleri ASELSAN'da düzenlenecek törenle verilecek.

Türkiye'nin teknoloji lideri ASELSAN, sorumlu bir tüketim için sorumlu bir üretici olma inancı ile iklim değişikliği konusunu öncelikli başlıkları arasında değerlendiriyor. "Çevreyi gelecek nesillere emanet olarak görme" inancı ile çalışmalarını gerçekleştiren ASELSAN, her faaliyetini çevreye duyarlı bir yapı içinde yürütüyor.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha