Babalara camide cuma seminerine ödül

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İyi Örnekler Projesi kapsamında, Bakırköy Rehberlik ve Araştırma Merkezinin düzenlediği Camilerde Cuma Seminerleri projesi birincilik ödülü aldı.

GİRİŞ 17.06.2011 15:51 GÜNCELLEME 17.06.2011 15:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakırköy RAM müdürü Mehmet Hilmi EREN projeyle ilgili açıklamasında; “Okullarda yapılan etkinliklere aileden daha çok annelerin katıldığı, babaların katılımının düşük seviyelerde olduğu bilinmektedir. Babanın eğitim sürecinde aktif olması ise eğitimin olmazsa olmazlarındandır. Proje sayesinde her Cuma günü Bakırköy ilçesindeki camilerin sırayla seminer amaçlı dolaşılarak, çok daha fazla babaya ulaşmak ve babaları çocuklarının eğitimlerinde daha aktif kılmak amaçlanmıştır.” dedi.

Proje sayesinde ilçedeki camilerin sırayla gezildiği belirtilerek Cuma namazına gelen babalara yönelik olmak üzere projeksiyon cihazı eşliğinde “Çocuk eğitiminde model olmanın önemi ve sorumluluk duygusu kazandırma - Ailenin okulla ilişkisinin çocuğun gelişimine katkısı - Çocuklara değerlerin aktarılması ve karakter eğitiminin önemi” gibi konuların Cuma namazı öncesi cami cemaatine aktarıldığı ifade edildi.

22 camide gerçekleştirilen çalışmada toplamda 80 bin civarında babaya ulaşıldığı tahmin edildiği belirtildi.

Bakırköy RAM Müdürü M. Hilmi EREN ilgili çalışmanın yaygınlaştırılması durumunda dikkat edilmesi gereken hususlardan birisinin; cemaatin karşısına konuşmacı olarak geçecek uzmanın, cami cemaatine yakın olması, cami adabı ve terminolojisine hakim olması ve tercihen Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümün yanı sıra İlahiyat temelinin de olmasının çalışmanın etkinliğini arttıracağını belirtti.

Bakırköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün proje ile ilgili video:

YORUMLAR 6
  • serkan soydemir 12 yıl önce Şikayet Et
    tebrik. Bir baba olarak son derece doğru bir karar olduğunu düşünüyorum, çünkü ülkemizde çocuklarımızın eğitim mesuliyetinin sadece anneler üzerine yüklendiğini görüyoruz.halbuki baba olmak sadece eve maddi olarak bakan kişi değil de,çocuklar üzerinde de maddi-manevi her konuda etkili bir baba modeli oluşturabilmek için iyi bir fikir olmuş.desteklenmesi gerekir, emeği geçen herkese başta bakırköy RAM kurumuna teşekkürler
    Cevapla
  • yunus aktaş 12 yıl önce Şikayet Et
    Nâkısalık Var. Müdür Bey konuşmasında gerekirse kilise ve havralarda da bu tür bir eğitimin verileeğinden bahsediyor. Bu, Türkiye'de mümkün mü? Müftülükten izin alarak camilerde değerler eğitimi verildi. Kilise ve Havralarda bunu yapmak için kimden izin alacaksınız? Ve onlar buna izin verir mi?
    Cevapla
  • ömer faruk şekeroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    teşekkür ederiz. eğitimde aile bütünlüğünü sağlamaya yönelik yapılmış çok önemli bir çalışma... tüm Türkiye'de uygulanır bir proje haline gelmesini bekliyoruz.
    Cevapla
  • Ülkücü Genclik 12 yıl önce Şikayet Et
    Harika Bir Proje. Emeği geçenlere ve Özellikle de Bakırköy RAM'a bu fikri uygulamaya koydukları için teşekkürler. Dini istismar etmeden de insanlara hizmet edilebileceği de gösterilmiş oldu böylelikle. Türkiye çapında yayılması dileğiyle...
    Cevapla
  • ALİYE ÖZKAN 12 yıl önce Şikayet Et
    teşekkür... Sayın hocam yaptıgınız işlerle gurur duymamak içten degil.Sizin gibilere bu ülkenin gerçekten çok ihtiyacı var. Siz çogalmalısınız onun için egitimleriniz zaten aralıksız devam ediyor biliyorum. Umarım hayat size dilediklerinizi verir.Başarılarınızın takipte zorlanıyoruz.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...