Konutta teslim süresi 48 aya uzayabilecek

Ön ödemeli konut satışında zorunlu teslimat süresi 36 aydan 48 aya yükseltildi. Ticaret Bakanlığı'nın yönetmelikte yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı

GİRİŞ 04.08.2022 09:44 GÜNCELLEME 04.08.2022 14:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı 'Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu yönetmeliğin 10. maddesinin birinci fıkrası "Ön ödemeli konutun sözleşmede taahhüt edilen süre içinde tüketiciye teslim edilmesi zorunludur. Bu süre her halükarda sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçemez” şeklinde değiştirildi.

Böylece ön ödemeli konut satışında, satış tarihinden itibaren satıcıya uygulanan zorunlu teslimat süresi 36 aydan 48 aya yükseltilmiş oldu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Yap yap Bıtmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu uzatmayla yeni fırsatcılara yolu acan bu aklı veren kim bıktık art niyetli olarak proje yasaklanmalı artik. Hayali ihracat dönemi ANAP döneminde olmuştu. Yine hortlamasın. Bu fetöcü evimcilerde en son devlet yükü aldı. Yine kim varki sırada demekten alamıyorum. Ekonomiye sekte böyle vurulur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüm de yarım kalan teslim edilmeyen çok bina var bunlara da el atılmalı artık çok geç kalındı gereken yapılmalı
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin ev alacak parası var bilmiyorum tek yapılması gereken kimse ev almazsa fiyatlar düşer bu yüksek faizde evvalmak akıl işi değil.
    Cevapla
  • İnek Şaban 1 yıl önce Şikayet Et
    bir zam daha geldi öyleyse konutlara taksit sayısı çoğaldı ev fiyatı değişti
    Cevapla
  • Q44 1 yıl önce Şikayet Et
    Çinlilerin 1 haftada yaptığı ni adamlar 4 yıla çıkarmış vaybe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi