Hazine arazilerine yeni düzenleme

Arazisi Hazinenin mülkiyetindeki serbest bölgelerde faaliyet ruhsatının süresinin sona ermesi veya iptaliyle birlikte Hazineye intikal eden üstyapının tahliye sürecine ilişkin esaslar belirlendi

Hazine arazilerine yeni düzenleme
Hazine arazilerine yeni düzenleme
GİRİŞ 09.02.2023 12:14 GÜNCELLEME 09.02.2023 12:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Serbest Bölgeler Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Geçen yıl yasalaşan "Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile Serbest Bölgeler Kanunu'nda düzenlemeye gidilmişti. Yönetmelikte de söz konusu düzenlemelere ilişkin hususlar yer aldı.

Buna göre, arazisi Hazineye ait serbest bölgelerde faaliyet ruhsatının süresi sona eren veya ruhsatı iptal edilen kullanıcılara verilecek tahliye süresi içinde üstyapıdan çıkarılmayan malların tasfiyesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Değişiklikle, arazisi Hazinenin mülkiyetindeki serbest bölgelerde, faaliyet ruhsatının süresinin sona ermesi veya iptaliyle birlikte Hazineye intikal eden üstyapının tahliyesinin hızlandırılması ve kullanıcı tarafından üstyapıdan çıkarılmayan malların, kullanıcının mülkiyet hakkının ve üçüncü kişilerin alacak haklarının korunması suretiyle tasfiyesinin kolaylaştırılması sağlanacak.

Bakanlık, böylece üstyapıların hızla ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • ABDULLAH HA 1 yıl önce Şikayet Et
    Depreme dayanıklı bina yapmak şartıyla arsa bedelsiz, demir çimento 20 yıl vadeli verilmelidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    birisi yazmış yine rant diye. biz rantı is bakasında gördük. nasıl kuruldu bir bakistersen. bes kuruşu olmayanlar bir anda banka kuruyor.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin yaşın kaç biliyon iş bankasını günümüze gel depremi konuş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    YİNE RANT hesapları var herhalde iğrenç şeyler
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz hazine arazileri üzerine toki kanalı ile yaptıracağı konutların arsa tapularını vatandaşa vermeden konutun ömrü kadar yapı kullanım belgesini vererek toprağın kendisinde kalmasını sağlamalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    250 metre kare normal bir arsa 750 bin TL. Simsarlar topluyor ederinin üzerinde fahiş fiyata satıyorlar. Şehirlerin etrafı hazine arazisi dolu. Devlet m2 sini 1000 TL den satsa bile hazineye büyük katkı olur. Hem insanlar tek katlı ev yaparlar deprem sorun olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!