ABD'den 69 milyar dolarlık satın alma kararına itiraz!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolar karşılığında satın almasına mahkeme tarafından verilen onay kararına karşı çıktı.

ABD'den 69 milyar dolarlık satın alma kararına itiraz!
ABD'den 69 milyar dolarlık satın alma kararına itiraz!
GİRİŞ 13.07.2023 09:34 GÜNCELLEME 13.07.2023 09:34

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), ABD'de mahkemenin Microsoft'un oyun yapımcısı Activision Blizzard'ı  69 milyar dolar karşılığında satın almasına onay veren kararına itiraz etti.

Bu durum Microsoft ve Activision arasındaki anlaşmanın tamamlanamadan 18 Temmuz'a kadar belirlenmiş olan sürenin dolma ihtimalini artırıyor. Eğer iki şirket de anlaşmayı uzatma konusunda anlaşamazlarsa 18 Temmuz'dan sonra anlaşmadan çekilebilecekler.

FTC'nin mahkemeye yaptığı başvuruda itirazın detayları yer almadı. Microsoft itiraza karşı çıkacağını açıkladı.

69 Milyar dolarlık tarihi satın almaya onay!69 Milyar dolarlık tarihi satın almaya onay!

MAHKEME MİCROSOFT LEHİNE KARAR VERMİŞTİ

San Francisco'daki federal mahkemeden, Microsoft'un Activision'ı 69 milyar dolara satın alması anlaşmasının planlandığı şekilde ilerleyebileceğine yönelik karar çıktı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Microsoft Başkanı Brad Smith, hızlı karar için mahkemeye minnettar olduklarını belirterek, "Bu süreç boyunca tutarlı şekilde gösterdiğimiz gibi, düzenleyici kaygıları gidermek için iş birliği içinde çalışmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda