En büyük engel ortadan kalktı: 69 Milyar dolarlık dev anlaşmaya onay!

Microsoft-Activision Blizzard anlaşmasının tamamlanması an meselesi. Anlaşmada en büyük engel olan İngiltere'nin söz konusu anlaşmaya onay verdiği belirtildi.

En büyük engel ortadan kalktı: 69 Milyar dolarlık dev anlaşmaya onay!
En büyük engel ortadan kalktı: 69 Milyar dolarlık dev anlaşmaya onay!
GİRİŞ 13.10.2023 10:02 GÜNCELLEME 13.10.2023 10:09

İngiltere rekabet otoritesi (CMA) Microsoft'un oyun firması Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alma teklifine yeşil ışık yakarak anlaşmanın önündeki son büyük engeli de ortadan kaldırdı.

Bu karar, devralmayı en sert şekilde eleştiren ve bu yılın başlarında satın almanın yeni oluşmakta olan bulut oyun pazarındaki rekabeti engelleyeceği endişesiyle anlaşmayı etkin bir şekilde engelleyen CMA'nın büyük bir U dönüşüne işaret ediyor.

Microsoft Activision'ı satın almayı ilk olarak Ocak 2022'de teklif etmiş, ancak o zamandan beri ABD, Avrupa ve İngiltere'de yasal zorluklarla karşılaşmıştı.

Temmuz ayında CMA, endişelerini gidermek için Microsoft'tan yeniden yapılandırılmış bir satın almayı değerlendireceğini bildirdi. Microsoft, Activision oyunlarının bulut haklarını Fransız oyun yayıncısı Ubisoft Entertainment'a devretmeyi merkeze alan bir dizi taviz sundu.

İNGİLTERE VE MİCROSOFT ARASINDA NELER YAŞANMIŞTI?

Xbox oyun sisteminin üreticisi Microsoft, Ocak 2022'de "Call of Duty" ve "World of Warcraft" gibi oyunların yapımcısı Activision Blizzard'ı yaklaşık 69 milyar dolara satın alma planını açıklamıştı.

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Eylül 2022'de anlaşmaya yönelik inceleme başlatmış ve bu yıl nisanda da Microsoft ile Activision Blizzard arasındaki anlaşmanın bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceğine yönelik endişeleri gerekçe göstererek satın almayı engellemişti.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti