Ukrayna Savunma Bakanlığı açıkladı: Baykar ile yeni bir anlaşma imzalandı!

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında Ukrayna topraklarında insansız hava araçlarının (İHA) bakım ve onarımının yapılacağı bir merkezin inşası için anlaşma imzalandı.

GİRİŞ 01.08.2023 08:59 GÜNCELLEME 01.08.2023 11:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ukrayna ve Baykar arasında savunma sanayii alanında anlaşma imzalandı. Ukrayna Savunma Bakanlığından Kostiantyn Vashchenko yaptığı açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında Ukrayna'da insansız hava araçlarının bakım ve onarımı için bir merkez inşa etmek üzere anlaşma imzalandığını duyurdu.

Vashchenko, “Bir servis merkezinin oluşturulması, Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesine önemli bir katkı sağlayacak ve zaferimize yaklaşmamıza yardımcı olacak" dedi.

Ukrayna, Rusya’nın işgalinin ardından envanterindeki İHA sayısını artırmak için harekete geçmişti. Ukrayna’nın İHA ordusundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, geçen hafta yaptığı açıklamada 10 binden fazla İHA operatörünün eğitildiğini ifade etmişti.

KURULACAK FABRİKADA ÜRETİM 2025 YILINDA BAŞLAYACAK

Bayraktar TB2 ve Akıncı SİHA’ların üretileceği fabrikanın inşası devam ediyor. Baykar, 2019 yılında Ukrayna’da kurduğu LLC Avia Ventures şirketi ile Bayraktar TB2 ve Akıncı SİHA’ların üretimi için izin almıştı. İnşa aşamasında olan söz konusu fabrikada üretimin 2025 yılında başlanmasının hedeflendiği aktarılmıştı.

KAYNAK: İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • yorumcu 8 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım yanlış. Rusya biterse sıra kesin bize gelecek!!
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Adamların motoru ile uçuyor uçaklar, el mahkum
    Cevapla
  • gozde55 8 ay önce Şikayet Et
    Savaşda böyle anlaşmamı olur taraf olmuyormuyuz
    Cevapla
  • Ali70100 8 ay önce Şikayet Et
    Ukraynanın arkasında siyonistler var. Güvenmiyorum
    Cevapla
  • ORHAN DOĞRU 8 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna'ya zerre güvenmiyorum. Batı ve Amarika'nın kuklası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti