BAYKAR ile Pakistan arasında iş birliği anlaşması imzalandı!

Pakistan Ulusal Havacılık-Uzay Bilimi ve Teknoloji Parkı (NASTP) ile Baykar arasında iş birliği anlaşması Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve NASTP Komutanı Korgeneral Ghulam Abbas Ghumman tarafından imzalandı.

GİRİŞ 05.08.2023 16:27 GÜNCELLEME 06.08.2023 00:45
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Pakistan Başbakanı Şerif ile açılış töreninde bir araya geldi. Açılış programının ardından Baykar ile NASTP arasında iş birliği anlaşması imza töreni gerçekleştirildi.

Anlaşmayı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile NASTP Komutanı Korgeneral Ghulam Abbas Ghumman imzaladı.

AKINCI İLE HATIRA FOTOĞRAFI

Başbakan Şahbaz Şerif, Selçuk Bayraktar, Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Syed Asim Munir Ahmad Shah, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zaheer Ahmed Baber Sidhu ve NASTP Komutanı Korgeneral Ghulam Abbas Ghumman, Pakistan Hava Kuvvetleri envanterinde yer alan Bayraktar AKINCI TİHA önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

AR-GE FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLECEK

Baykar tarafından kurulan 'Baykar Teknoloji'nin, Pakistan’ın uzay ve havacılık ekosistemine katkı sunacağı ve NASTP bünyesinde Ar-Ge faaliyetleri yürüterek tarafların karşılıklı olarak inovasyon ve yüksek teknoloji geliştirme kabiliyetlerinin büyümesi için çalışacağı ifade edildi.

30 ÜLKEYE DEV İHRACAT

Baykar’dan yapılan açıklamada “Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılında İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin yüzde 75'ini ihracattan elde etti.

2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. 2022’de imzalanan sözleşmelerde ihracat oranı yüzde 99.3 olan Baykar, 1.18 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Baykar'dan tarihi anlaşma | Haber7.com

Savunma ve havacılık sektörünün en çok ihracat gerçekleştiren firması olan Baykar’ın 2022 cirosu 1.4 milyar dolara ulaştı. Bayraktar TB2 SİHA için 30 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 7 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı” denildi.

KAYNAK: DHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 27
  • KAYSERILI 8 ay önce Şikayet Et
    satin alacaklarsa gelsin ama teknoliji transferi olamaz, daha KKTCin tanimiyorlar ve bize sifr destek olan bu capulcular herseyimize ortak olmak istiyorlar. bugune kadar bize ne faydalari oldu? kimse bana 100 yil oncesini anlatmasinlar......
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    başka firmalarıda görelim inşallah
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Evet mutlaka yapılmalı silikon vadisi mutlaka kurulmalı yerli çipler yapılıp daha ileri teknoloji yakalanmalı yoksa yaptığımız her içat çöp olur
    Cevapla
  • Cskn 8 ay önce Şikayet Et
    Yerli çip uretilmeli. Türkiye her makinanın yerli cipini yapay zekalı üretmeli. Silikon vadisi kurulmalı. Meraklı gençlere burada çalışma imkanı verilmeli. (Asistan olarak)
    Cevapla
  • KAYSERILI 8 ay önce Şikayet Et
    olacak insallah vadedilen guzel gunleri hepimiz gorecegiz insallah
    Cevapla
  • Osmanlı 8 ay önce Şikayet Et
    Maşallah, ALLAH CC,daha fazlasını da nasip etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina