Haluk Bayraktar'dan iddialara çok sert tepki: İtibar suikasti...

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Bayraktar açıklamasında, ''Bu gazetecilikten çok itibar suikasti...'' dedi.

GİRİŞ 29.07.2023 18:03 GÜNCELLEME 29.07.2023 20:35
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Halk TV'nin Bayraktar TB2'ler üzerinden yaptığı habere tepki gösterdi.

Bayraktar, devlete günlüğü 1,2 milyon TL’ye İHA kiraladığı yönündeki habere cevap verip gerçekleri tek tek sıraladı.

İhalenin şeffaf ve açık bir şekilde yapıldığı ve en az 6 kat daha ucuz olduğunu hatırlatan Bayraktar açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Gazetecilikte bir haber hazırlanırken karşı tarafa da söz hakkı tanınır diye biliyorum. Bize ulaşan, arayan, soran olmadı. Olsaydı anlatırdık. Bu gazetecilikten çok itibar suikasti...

Söz konusu ihale şeffaf ve açık bir şekilde yapılmıştır. Her bir vatandaş bu bilgilere ulaşabilir. Yapılan Bayraktar TB2 kiralaması dünyadaki benzer uçuş/saat maliyetli kiralamalardan en az 6 kat daha ucuz. Yurt içindeki muadilinin de 3'te 1'i kadar.



TÜM MASRAFLARI BAYKAR ÜSTLENİYOR

Baykar olarak OGM'nin ihalesine en düşük bedeli vererek 5 adet Bayraktar TB2 İHA kiraladık. Ayrıca 4 Bayraktar İHA'yı da ücretsiz olarak OGM'nin kullanıma sunduk. Operasyona dair bakım, onarım, yakıt, personel, altyapı vb. tüm masrafları da Baykar üstleniyor.

Bayraktar TB2 İHA'lar

2020'de 345 orman yangın ilk anda tespit etti.

2021’de 267 yangının tespiti ve müdahalesinde aktif rol oynadı.

2022'de ise Bayraktar TB2’ler tam 1109 yangını ilk anda tespit etti.

2023'te ise şimdiye kadar tespit edilen 285 orman yangınının tespiti ve müdahalesinde aktif görev yaptı.

45 DAKİKADAN 11 DAKİKAYA DÜŞTÜ

OGM'nin yangına ilk müdahale süresi yüksek teknolojinin kullanıma girmesiyle birlikte 45 dakikadan 11 dakikaya düştü.

Baykar olarak önceki yıllarda OGM için teknolojik altyapıyı da oluşturduk. Bu hizmeti tüm operasyonel yönleriyle Yeşil Vatan'ın korunmasına destek olmak ve ülkemize hizmet etmek için gerçekleştiriyoruz.
 


BAYKAR'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Baykar, orman yangınlarına ilk müdahale süresinin yaklaşık 45 dakikadan 11 dakikaya düştüğünü açıkladı.

Orman yangınlarıyla mücadelede İHA'ların görevlendirildiğine ilişkin Baykar tarafından yapılan açıklamada, "5 noktada konuşlu bulunan 5 adet Bayraktar TB2 İHA’ya ek olarak, Baykar tarafından bilabedel konuşlandırılan yedek 4 adet Bayraktar TB2 İHA ile birlikte toplam olarak 9 adet Bayraktar TB2 İHA, Orman Genel Müdürlüğü’nün yangınla mücadele faaliyetleri için görev yapmaktadır. Bayraktar TB2 İHA’ların her biri meteorolojik şartlar ve hava trafiğinin uygun olması durumunda günde en az 10 saat, 5 adet İHA ise toplamda günde en az 50 saat uçuş yaparak Yeşil Vatan’ı tehlikelere karşı gökyüzünden izlemektedir. Büyük ölçekli orman yangınlarında ise uçuş görevi 24 saate kadar çıkmaktadır. Ayrıca tüm süreç Baykar personelleri tarafından yürütülmektedir" ifadelerine yer verdi.

OGM'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ: İLK MÜDAHALE SÜRESİ 40-45 DAKİKADAN 10 DAKİKAYA DÜŞMÜŞTÜR

OGM, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan İHA’ların kiralanması hakkında basında çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İHA'ların, orman yangınlarının gözetlenmesi, tespiti ile büyüyen ve büyüme eğilimde olan yangınlarda etkin müdahale yapılması amacıyla da kullanıldığı vurgulanarak, "​Orman yangınlarına karşı tüm teknolojik kabiliyetimizi kullanmamızın gerekliliği su götürmez bir gerçektir. Başta savunma sanayii ve askeri amaçlar için kullanılan, yüksek teknolojik cihaz ve yazılımlarla donatılmış İHA'lar, orman yangınlarının gözetlenmesi, tespiti ile büyüyen ve büyüme eğilimde olan yangınlarda etkin müdahale yapılması amacıyla da kullanılmaktadır. Türkiye, 2020 yılında ilk kez Bayraktar TB2 ile Avrupa'da İHA'ları orman yangınıyla mücadelede kullanan ilk ülke, dünyada ise 2'nci ülke olmuştur. İHA'larımızı kullanmaya başladığımız 2020 yılından bu yana 3 bin 55 yangın İHA'larımız tarafından tespit edilmiştir. Bunların 1993 adedini Bayraktar TB2 İHA'lar belirlemiştir. Orman Genel Müdürlüğümüz İHA'ların da içinde bulunduğu yüksek teknolojinin kullanımıyla birlikte orman yangınlarına ilk müdahale süresini 40-45 dakikalardan 10 dakikaya düşürmüştür" denildi.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 180
  • İsmail 8 ay önce Şikayet Et
    Sayın BAYRAKTAR; siz dürüst olduğunuz sürece hiç bir sıkıntı olmaz Vatandaş yanınızdadır, içiniz rahat olsun ... Yeter ki siyaset yapmayın Kurumsallaşın ve Milliyetçi Ruhunuz hiç değişmesin... Ayağınıza taş değmesin...
    Cevapla
  • Tamer Danacı 8 ay önce Şikayet Et
    doğrudürüst kullanamadığımız ithal ihalara ses çıkarmayan yüzsüsler iş yerli bir şirket olunca ne kadarda alçaklaşıyorlar belli ki bir yerlerden talimat almışlar
    Cevapla
  • Türkoğlutürk 8 ay önce Şikayet Et
    Halk Tv ,Tele 1, Fox Tv. Bunlar haber yapmayı unuttu. Bütün sermayesini iftira atmaya, Hükümeti karalamaya, Yalan haber üretmeye harcıyorlar. Dertleri belli. Hazımsızlığa devam etsinler. ALLAH 'ın izniyle AK PARTİ 2028 seçimlerinde de iktidara gelecek.
    Cevapla
  • Turgut 8 ay önce Şikayet Et
    Bu niye gizlendi bizden hani bizim malumızdı kira nerden çikti
    Cevapla
  • Abdullah 8 ay önce Şikayet Et
    Sen İHA yap, sen bedava ver Targıtcığım. Masal anlatma.
    Cevapla
  • Turan 9 ay önce Şikayet Et
    Bu yaratıklar, hukuken yaptıkları yanına kaldığı sürece böyle hareket etmeye devam edecekler. Hem bedel ödemiyor, hem de kendi müşterilerinin önüne ne atsalar havada kapılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır