TikTok ABD'de çevrimiçi alışveriş özelliğini başlattı!

Çinli sosyal medya platformu TikTok, aylarca süren testlerin ardından uygulamada çevrim içi alışveriş imkanı sunan "TikTok Shop" özelliğini ABD'de başlattı.

TikTok ABD'de çevrimiçi alışveriş özelliğini başlattı!
TikTok ABD'de çevrimiçi alışveriş özelliğini başlattı!
GİRİŞ 13.09.2023 09:12 GÜNCELLEME 13.09.2023 09:13

Çinli sosyal medya platformu TikTok, aylarca süren testlerin ardından uygulamada çevrim içi alışveriş imkanı sunan "TikTok Shop" özelliğini ABD'de başlattı.

TikTok'tan yapılan açıklamada, "TikTok Shop" özelliğinin 150 milyondan fazla kullanıcısı bulunan ABD'de kullanıma sunulduğu bildirildi.

CANLI YAYIN VE VİDEO İÇERİKLERİ ARACILIĞIYLA  ALIŞVERİŞ  YAPILABİLECEK

Söz konusu özellikle markalar, satıcılar ve içerik oluşturanlara doğrudan satış yapma imkanı sağlanacağı belirtilen açıklamada, kullanıcıların canlı yayın ve video içerikleri aracılığıyla alışveriş yapılabileceği aktarıldı.

Açıklamada, "TikTok Shop" ile markalara ve içerik oluşturanlara, ilgi alanları doğrultusunda yüksek düzeyde etkileşime sahip müşterilerle bağlantı kurma olanağı sağlandığı kaydedildi.

ABD'de Kasım 2022'den bu yana üzerinde çalışıldığı bildirilen TikTok Shop, Tayland, Vietnam, Malezya, Filipinler, Singapur ve İngiltere'de kullanılıyor.

ABD 30 gün süre verdi... TikTok yasaklanacak!ABD 30 gün süre verdi... TikTok yasaklanacak!

BEYAZ SARAY DA DAHİL BİRÇOK YER TİKTOK'U YASAKLAMIŞTI

Çinli ByteDance'ın sahibi olduğu TikTok, güvenlik ve mahremiyet kaygıları, kullanıcı bilgilerine erişilebileceği ve Çin yanlısı görüşlerin yayılmasında kullanılabileceği endişesiyle ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya bulunuyor.

ABD'de Beyaz Saray, Savunma, İç Güvenlik ve Dışişleri bakanlıkları dahil olmak üzere birçok devlet kurumu, kamu görevlilerine tahsisli telefonlarda TikTok'u yasaklamıştı.

Maryland, Nebraska, Güney Carolina, Güney Dakota, Indiana ve Texas dahil olmak üzere birçok eyalette de TikTok kullanımını yasaklayan benzer yasalar çıkarılmıştı.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."