ABD 30 gün süre verdi... TikTok yasaklanacak!

New York yönetimi, güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'u devlete ait cihazlarda yasaklama kararı aldı. Hükümetin New York'taki devlet kurumlarında çalışan kişilerin uygulamayı kaldırması için 30 gün süre verdi.

GİRİŞ 17.08.2023 10:29 GÜNCELLEME 17.08.2023 11:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

New York Çarşamba günü, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek TikTok'u devlete ait cihazlarda yasakladı ve kısa video paylaşım uygulamasına bu tür kısıtlamalar getiren bir dizi ABD şehri ve eyaletine katıldı.

Çinli teknoloji devi ByteDance'a ait olan ve 150 milyondan fazla Amerikalı tarafından kullanılan TikTok, Çin hükümetinin olası etkisine ilişkin endişeler nedeniyle ABD'li milletvekillerinin ülke çapında bir yasak çağrısıyla karşı karşıya kaldı.

KURUMLARIN 30 GÜN İÇİNDE UYGULAMAYI KALDIRMASI GEREKİYOR

New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın yönetiminden yapılan açıklamada TikTok'un "şehrin teknik ağları için bir güvenlik tehdidi oluşturduğu" belirtildi.

New York Şehri kurumlarının uygulamayı 30 gün içinde kaldırması gerekiyor ve çalışanlar şehre ait cihazlarda ve ağlarda uygulamaya ve web sitesine erişimlerini kaybedecek. New York Eyaleti, TikTok'u devlet tarafından verilen mobil cihazlarda zaten yasaklamıştı.

TikTok, "ABD kullanıcı verilerini Çin hükümetiyle paylaşmadığını ve paylaşmayacağını ve TikTok kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini korumak için önemli önlemler aldığını" söyledi.

TİKTOK CİDDİ BİR ULUSAL GÜVENLİK ENDİŞESİ HALİNE GELDİ

Reuters'in aktardığı bilgilere göre, aralarında FBI Direktörü Christopher Wray ve CIA Direktörü William Burns'ün de bulunduğu üst düzey ABD güvenlik yetkilileri TikTok'un bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Wray Mart ayında yaptığı açıklamada, Çin hükümetinin TikTok'u milyonlarca cihazdaki yazılımı kontrol etmek ve Amerikalıları bölmeye yönelik söylemleri yönlendirmek için kullanabileceğini söyledi ve uygulamanın ulusal güvenlik endişelerini "çığlık attığını" ekledi.

ABD'de bir eyalatte TikTok yasaklandıABD'de bir eyalatte TikTok yasaklandı

Eski Başkan Donald Trump 2020 yılında TikTok'un yeni indirilmesini engellemeye çalışmış, ancak bir dizi mahkeme kararı yasağın yürürlüğe girmesini engellemişti.

Birçok ABD eyaleti ve şehri TikTok'u devlet cihazlarında kısıtladı. Montana kısa bir süre önce uygulamayı eyalet genelinde yasaklayan bir yasa tasarısını kabul etti. 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan bu kurala yasal olarak itiraz ediliyor.

Çarşamba günü yayınlanan yeni bir Reuters/Ipsos anketine göre, Amerikalı yetişkinlerin yarısına yakını TikTok'un yasaklanmasını destekliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    bip var ama kullanan kim...biz kendi malımıza sahip cıkmıyoruz ki
    Cevapla
  • Yorumcu 7 ay önce Şikayet Et
    New york’ta yasiyorum, telefonum yurtdisi mesaj alabiliyor, BIP denemek istedim ama uye olmak icin gelmesi gereken mesaj gelmiyor, daha stabil hale gelmesi lazim, yani ozetle kullanamiyoruz. (Baska yerlerden mesela bankadan sms geliyor sorun ben kaynakli degil.)
    Cevapla
  • Mert Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Facebook Twitter whatsup ne olacak tüm dünya kullanırken iyi tüm dünyadan bilgi alırken güzel o zaman tüm dünyada sizin programları silmeyi Bunlar da bizler için tehdit whatsup yerine yeni bir milli program koyamadik üç tane operatör dahi bir araya gelip beceremedi özellikle turktelekom en pasif kalanı oldu yazık
    Cevapla
  • rifki kumbasar 8 ay önce Şikayet Et
    tik tok yasaklansin
    Cevapla
  • Yalnız 8 ay önce Şikayet Et
    Gavur bile namusluğu anlamış bir müslümana Türkiye anlamamış
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Amerika hem dünya, hem de insanlık için en büyük tehlike. Allah'ın laneti üzerinizde olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den