Senegal'den TikTok'a erişim engeli!

Son zamanlarda artan protestolardan sonra Senegal hükümeti, ülkenin istikrarını tehdit ettiğini söyleyerek TikTok'u engellediğini duyurdu.

Senegal'den TikTok'a erişim engeli!
Senegal'den TikTok'a erişim engeli!
GİRİŞ 02.08.2023 15:52 GÜNCELLEME 02.08.2023 15:52

Senegal İletişim Bakanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, muhalif protestoların ortasında mobil internet kullanımını kısıtladıktan günler sonra, sosyal medya uygulaması TikTok'a erişimi bir sonraki duyuruya kadar askıya aldığını söyledi.

Bakanın açıklamasında "Bakan... TikTok uygulamasının ülkenin istikrarını tehdit eden nefret dolu ve yıkıcı mesajları yaymak için kötü niyetli kişiler tarafından tercih edilen bir sosyal ağ olduğunun gözlemlendiğini kamuoyuna bildirir" denildi.

TİKTOK ÜZERİNDEN AYAKLANMA PLANLANDIĞI BELİRTİLDİ

Batı Afrika ülkesi de Pazartesi gününden bu yana benzer bir gerekçe ile internet hizmetlerine erişimi kısıtladı.

Kısıtlamalar, muhalefet lideri Ousmane Sonko'nun ayaklanma planlamak, suç komplosu kurmak ve diğer suçlarla suçlanmasının ardından geldi.

Muhalefet destekçileri Cumhurbaşkanı Macky Sall'ı Sonko'yu bir sonraki seçimlerden diskalifiye etmek için suçlamakla itham ederken, Senegal yıl boyunca zaman zaman şiddetli protestolara sahne oldu.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!