TikTok zor da olsa kabul etti... AB verileri inceleyecek!

TikTok'un, AB çevrimiçi içerik kurallarını göz önünde bulundurarak Avrupa'nın araştırma yazılımına erişmesine izin vereceği belirtildi.

TikTok zor da olsa kabul etti... AB verileri inceleyecek!
TikTok zor da olsa kabul etti... AB verileri inceleyecek!
GİRİŞ 20.07.2023 10:14 GÜNCELLEME 20.07.2023 10:20

Kısa video uygulaması TikTok Perşembe günü, Big Tech'in çevrimiçi içeriği denetlemek için daha fazlasını yapmasını gerektiren yeni AB kuralları öncesinde araştırma yazılımını Avrupa'daki araştırmacılara açtı.

Çinli teknoloji şirketi ByteDance'ın sahibi olduğu TikTok, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında Ağustos ayından itibaren yürürlüğe girecek olan daha sert gerekliliklere tabi 19 çevrimiçi platform ve arama motorundan biri.

AB KOMİSYONU, TİKTOK'UN VERİLERİNİ ARAŞTIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Reuters'in aktardığı bilgilere göre şirket, Avrupa Komisyonu'nun verilerine erişim için uygulama programlama arayüzü (API) için teknik koşulları belirlemesini beklediğini ancak yine de devam etmeye karar verdiğini söyledi.

Fotoğraf: Dado Ruvic

Sosyal medya uygulaması yaptığı açıklamada, "TikTok, daha fazla teknik rehberlik öncesinde Araştırma API'sini proaktif olarak kullanıma sunuyor ve Dijital Hizmetler Yasası (DSA) uyumluluk son tarihinden önce ticari bir içerik kitaplığı başlatıyor.

Tüm araştırmacıların kendi Geliştiriciler için TikTok hesaplarına sahip olmaları ve Araştırma API'mize erişmek için Amerika Birleşik Devletleri veya Avrupa'da bulunmaları gerekecek." dedi.

TİKTOK ARTIK DAHA ŞEFFAF DAVRANMAYA ÇALIŞIYOR

Şirket, Araştırma API'sinin ilk sürümünü bu yılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki akademik araştırmacılara sundu.

TikTok Perşembe günü araştırmacıların ticari içerik API'sine erişmesine de izin verdi.

DSA'nın ücretli reklamlarda şeffaflık kurallarına uymak için şirket, ücretli reklamlar ve reklam meta verileriyle ilgili bilgileri içeren veri tabanını açtı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik