Seçim öncesi TikTok'ta 700 bin Türk hesap çalınmış

Nisan ayında, Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı. Seçimlerden hemen önce gerçekleşen bu olayın, TikTok'taki en büyük zaafiyet olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

GİRİŞ 19.07.2023 13:04 GÜNCELLEME 19.07.2023 15:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TikTok dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri. ABD-Çin rekabeti nedeniyle büyük güvenlik tartışmalarının odağında olan TikTok, aynı zamanda Türkiye'deki sosyal medya kullanıcıları arasında da oldukça popüler.

ABD merkezli medya kuruluşu Forbes'da yer alan bilgilere göre, Nisan 2023'te Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı.

Daha da önemlisi, TikTok'un güvenlikten sorumlu yöneticisi Kim Albarella'ya sistemdeki zaafiyetin geçen yıl iletildiği ama TikTok'un maliyetler nedeniyle adım atmadığı öne sürüldü.

TikTok'un gönderdiği tek kullanımlık şifrelerin üçüncü kişiler tarafından görülebildiği belirtildi. Skandalın ortaya çıkmasına rağmen, TikTok'un üçüncü kişilerin kullanabildiği "tek kullanımlık şifre" mekanizmasını kaldırmadığı görüldü.

İngiltere merkezli istihbarat şirketi GCHQ da Çinli sosyal medya devini bilgilendirdi.

Saldırıların Türkiye'deki seçimlerden önce gerçekleşmesi bunların bilinçli olarak yapıldığı iddialarına neden oldu. Bu saldırıyı kimin ya da kimlerin, kim adına gerçekleştirdiği ise bilinmiyor.

Nisan 2023'teki saldırının TikTok'taki en büyük güvenlik zaafiyeti olduğu belirtildi. Daha önce platformda bu boyutta bir hesap çalma vakasının yaşanmadığı vurgulandı.

KAYNAK: FORBES
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    beter olun tiktop ta neymiş yahu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...