Amazon, Alexa biriminde işten çıkarmalara gitti

ABD'li teknoloji devi Amazon'un yapay zeka asistanı "Alexa" birimindeki bazı çalışanlarının işine son verildiği bildirildi.

Amazon, Alexa biriminde işten çıkarmalara gitti
Amazon, Alexa biriminde işten çıkarmalara gitti
GİRİŞ 18.11.2023 13:52 GÜNCELLEME 18.11.2023 13:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'li teknoloji devi Amazon'dan yapılan açıklamada yapay zeka asistanı 'Alexa' ile kaydedilen ilerlemenin cesaretlendirici olduğu belirtilerek müşterilerin evlerindeki yarım milyardan fazla cihazla Alexa ile her saat on milyonlarca kez etkileşime girdiği aktarıldı.

Üretken yapay zekaya yapılan yatırımlara işaret edilen açıklamada şirketin çabalarının bir kısmının iş öncelikleri ve müşterilerin önem verdiği konular doğrultusunda değiştirildiği kaydedildi.

BAZI ÇALIŞANLARIN ROLLERİNE SON VERİLDİ

Bu değişikliklerin bazı girişimlerin durdurulması ve bazı çalışanların rollerine son verilmesiyle sonuçlandığı dile getirilerek işten çıkarılan çalışanlara katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Bu kararın verilmesi zor olsa da Alexa'nın geleceğinin iyimser olunduğu vurgulanan açıklamada, "Alexa, ilerledikçe işimizin önemli bir parçası olmaya devam ediyor ve vizyonumuzu gerçekleştirmek için yatırım ve yenilik yapmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

ABD basınında çıkan haberlerde ise Amazon'un Alexa biriminde işten çıkarılan kişi sayısının 'birkaç yüz' olduğu aktarıldı.

Hafta başında da Amazon'un oyun biriminde 180'den fazla kişinin işine son verildiği ve bazı bölümlerin kapatıldığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ismail 5 ay önce Şikayet Et
    TROY alt yapısını kullanan kartları kabul etmiyor. maalesef yetkililer uyumakla meşgul.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...