Apple'ın değeri arttı: Avrupa'nın en büyük borsasını geçmek üzere!

Dünyanın en değerli halka açık şirketi Apple dünkü rekor kapanış sonrası piyasa değeri açısından Avrupa’nın en büyük borsası Fransa’yı geçti geçecek…

Apple'ın değeri arttı: Avrupa'nın en büyük borsasını geçmek üzere!
Apple'ın değeri arttı: Avrupa'nın en büyük borsasını geçmek üzere!
GİRİŞ 14.12.2023 17:00 GÜNCELLEME 14.12.2023 17:00

Bloomberg’ün derlemesine göre; Paris borsasında işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri, çarşamba kapanışı itibarıyla 3,2 trilyon dolar olarak hesaplandı. ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın ise piyasa değeri 3,1 trilyon dolar. Apple, dünyadaki en büyük altı borsa dışındaki tüm borsalarda daha büyük.

Apple’ın Paris borsasını daha önce de geride bırakmıştı. Geçen yılın ikinci yarısında merkez bankaları enflasyonla mücadele etmek üzere faiz artırımları yaparken gelen satışlardan dolayı birkaç kez Apple ile Paris borsası arasında yer değişikliği yaşanmıştı. 

APPLE 1 TRİLYON DOLAR DEĞER KAZANDI

Fransız borsası, Louis Vuitton'un sahibi LVMH ve Birkin çanta üreticisi Hermes International SCA'nın da aralarında bulunduğu lüks tüketim malları şirketlerinin desteğiyle bu hafta rekor seviyeye ulaştı.

Hisse senetleri yaz ortasından itibaren geri çekildi. Ancak son haftalarda enflasyonun düştüğüne ve dolayısıyla faizlerin zirve yapmış olabileceğine dair kanıtlar arttıkça ve ABD'de bir durgunluk belirtisi görülmedikçe yeniden yükselişe geçti.

ABD'de de aynı durum, teknoloji hisselerinde, özellikle de en büyük şirketlerde yeni bir artışa neden oldu. Apple 2023 yılında yüzde 50'den fazla yükselerek piyasa değerine yaklaşık 1 trilyon dolar ekledi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!