Apple, ABD'de akıllı saat satışını durduracak!

Apple, tıbbi teknoloji firması Masimo ile yaşadığı patent ihlali anlaşmazlığı nedeniyle Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin satışını durduracak.

Apple, ABD'de akıllı saat satışını durduracak!
Apple, ABD'de akıllı saat satışını durduracak!
GİRİŞ 19.12.2023 11:41 GÜNCELLEME 19.12.2023 11:41

Apple, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, cihazlardaki kan oksijen özelliğini etkinleştiren teknolojiyle ilgili bir patent anlaşmazlığıyla uğraşırken, Series 9 ve Ultra 2 akıllı saatlerinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki satışlarını bu haftadan itibaren durduracağını açıkladı.

Apple'ın bu hamlesi, Ekim ayında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC), cihazların tıbbi teknoloji şirketi Masimo'nun (MASI.O) patent haklarını ihlal ettiğini tespit etmesinin ardından Apple'ın Apple Watch'larını ithal etmesini engelleyebilecek bir kararının ardından geldi.

KARAR JOE BİDEN TARAFINDAN İNCELENECEK

Karar 25 Aralık'a kadar Başkan Joe Biden tarafından incelenecek, ancak Apple kararın geçerli olması halinde karara uymak için adımlar attığını söyledi.

Biden yönetiminin davayla ilgilenen bölümü olan ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi, Büyükelçi Katherine Tai'nin "bu davadaki tüm faktörleri dikkatle değerlendirdiğini" söyledi.

Veto edilmemesi halinde yasak 26 Aralık'ta yürürlüğe girecek.

Şirket, saatlerin satışını 21 Aralık'tan itibaren web sitesinden ve 24 Aralık'tan sonra Apple perakende satış noktalarından durduracağını söyledi. Apple'ın daha düşük fiyatlı Apple Watch SE modeli gibi kan oksijen sensörü içermeyen diğer modeller anlaşmazlıktan etkilenmedi.

Araştırma şirketi IDC'nin mobil cihaz izleme çalışmalarından sorumlu program başkan yardımcısı Ryan Reith, Apple Watch'ların ABD tatil satışlarının zarar görmeyeceğini ve kararın tam etkisinin, geçerli olması halinde, genellikle Apple'ın ABD'deki en yavaş satış ayları olan Ocak ve Şubat aylarında ortaya çıkacağını söyledi.

Reith, "Apple'ın elinde Watch 8 ve SE için bol miktarda envanter var, dolayısıyla bu süre zarfında ürünleri mevcut olacak. Asıl önemli olan Apple'ın söz konusu kan oksijen sensörü teknolojisini gelecekteki cihazlarında kullanıp kullanamayacağı ya da bir anlaşmaya varmak veya yeni bir çözüm bulmak zorunda kalıp kalmayacağı." dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’