Microsoft, 76 milyon dolarlık bir çiftlik satın aldı! İşte nedeni...

Teknoloji devi, Mount Pleasant köyüne yapacağı 1 milyar dolarlık yatırımın bir parçası olarak 76 milyar dolara satın aldığı araziyi çok binalı bir veri merkezi inşa etmek için kullanmayı planlıyor.

Microsoft, 76 milyon dolarlık bir çiftlik satın aldı! İşte nedeni...
Microsoft, 76 milyon dolarlık bir çiftlik satın aldı! İşte nedeni...
GİRİŞ 24.12.2023 09:16 GÜNCELLEME 24.12.2023 09:16

Microsoft, veri merkezlerinden oluşan yeni bir kampüs için Wisconsin'de dönümlerce arazi satın alıyor.

Milwaukee Business Journal'a göre, teknoloji devinin son eklentisi, bu ayın başlarında Creuziger ailesinden yaklaşık 76 milyon dolara satın aldığı 407 dönümlük bir arazi.

Mülkün değeri 600.000 doların biraz altında ve Creuziger ailesi burayı çiftçilik için kullanmış ve ayrıca "Devler Diyarı Balkabağı Çiftliği" adında bir balkabağı çiftliği işletmiş.

Microsoft'un yaptığı ödeme de aile için büyük bir kazanç. Milwaukee Business Journal'a göre anlaşma, yerel yönetimin 2017 yılında iPhone üreticisi Foxconn ile yapılan anlaşmanın bir parçası olarak Creuziger ailesine teklif ettiği miktarın üç katından fazla. Gazeteye göre aile o dönemde arazinin satışına karşı çıkmasa da daha yüksek bir fiyat elde etmeyi umuyordu.

YAPAY ZEKA İLE SİLAHLANMA YARIŞI KIZIŞIYOR

Creuziger ailesini temsil eden yerel avukat David Barnes, Milwaukee Business Journal'a yaptığı açıklamada, son satışla ilgili olarak, ailenin "köye ve Microsoft'a iyi dileklerde bulunduğunu ve insanların mahremiyetlerine saygı göstermesini takdir edeceklerini" söyledi.

Milwaukee Business Journal'ın haberine göre bu arada Microsoft da yerel ilçe ve belediye yönetimleriyle arazi anlaşmaları yaptı ve veri merkezi geliştirmeleri için bölgede iki mil kareye yakın arazi elde etti.

Yaklaşık 215 dönümlük bir alanı kapsayan inşaatın 1 milyar dolarlık ilk aşamasının halihazırda devam ettiği belirtildi. Milwaukee Business Journal'a göre, şirket bu ilk aşamanın 200 kişiye istihdam oluşturmasını bekliyor, ancak gelecekteki inşaat 460 kişiye daha istihdam sağlayabilir.

Yapay zeka, silahlanma yarışı kızışırken, Microsoft gibi teknoloji devleri, yapay zeka teknolojisinin gerektirdiği bilgi işlem gücü ve enerji miktarı göz önüne alındığında, veri merkezleri inşa etmek için büyük yatırımlar yapıyor. Wisconsin'in bazı bölgeleri gibi Amerika'nın kırsal bölgeleri de yeni gelişmelerin merkezi haline geliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor