AB, Microsoft 'u OpenAI konusunda uyardı!

Microsoft’un ChatGPT adlı sohbet robotunu geliştiren OpenAI ile yaptığı iş birliği, Avrupa Birliği’nin (AB) rekabet kurallarını ihlal ediyor olabilir. AB’nin tekelcilik karşıtı denetçileri, bu anlaşmayı incelemek için harekete geçti.

AB, Microsoft 'u OpenAI konusunda uyardı!
AB, Microsoft 'u OpenAI konusunda uyardı!
GİRİŞ 09.01.2024 17:21 GÜNCELLEME 09.01.2024 17:21

Avrupa Birliği'nin (AB) tekelcilik karşıtı düzenleyici kurumu yetkilileri, Microsoft'un ChatGPT'yi piyasaya süren OpenAI ile anlaşmasının AB'nin incelemesine maruz kalabileceğini açıkladı.

İngiltere'nin Rekabet Kurumu (CMA), Microsoft'un OpenAI ile milyarlarca dolar büyüklükteki anlaşmasının rekabete zarar verip vermediğine yönelik inceleme başlatacağını 8 Aralık'ta açıklamıştı.

Avrupa Komisyonu daha önce gelişmeleri yakından takip ettiğini açıklamıştı.

AB'nin rekabet politikasını uygulayan Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada, "Avrupa Komisyonu, Microsoft'un OpenAI'e yaptığı yatırımın AB birleşme yönetmeliği kapsamında incelenebilir olup olmadığını değerlendiriyor" dedi.

Avrupa Komisyonu Microsoft ve OpenAl'e sanal dünyalardaki rekabet ve üretken yapay zekâ hakkında geri bildirimde bulunmaları için 11 Mart'a kadar süre verdi.

KAYNAK: REUTERS | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!