OpenAI kurucusu Sam Altman 7 trilyon dolar kaynak arıyor!

OpenAI'ın CEO'su Sam Altman, dünyanın çip üretim kapasitesini artıracak ve yapay zekâyı güçlendirme kabiliyetini genişletecek bir teknoloji girişimi için fon sağlamak üzere BAE'nin aralarında bulunduğu yatırımcılarla görüşüyor.

OpenAI kurucusu Sam Altman 7 trilyon dolar kaynak arıyor!
OpenAI kurucusu Sam Altman 7 trilyon dolar kaynak arıyor!
GİRİŞ 09.02.2024 11:53 GÜNCELLEME 09.02.2024 11:53

Wall Street Journal'ın (WSJ) konuya yakın kişilere dayandırarak dün yayımladığı habere göre, projenin 5 trilyon ila 7 trilyon dolar arasında bir kaynak gerektirebileceği belirtildi.

OpenAI ve en büyük yatırımcısı Microsoft, Reuters'ın konuyla ilgili sorularına henüz cevap vermedi.

WSJ'nin haberine göre, Altman'ın fon oluşturma planı, ChatGPT gibi sistemlerin arkasındaki büyük dil modellerini geliştirmek için gereken yapay zekâ (AI) çiplerinin azlığı da dahil olmak üzere OpenAI'ın büyümesinin önündeki kısıtlamaları çözmeye yönelik.

Habere göre, Altman'ın bahsettiği fon miktarı, kurumsal fon toplama standartlarına göre tuhaf derecede büyük.

Yatırımcılar OpenAI şirketinin değerinin 80 milyar dolardan fazla olduğunu tahmin ediyorlar.

Yarı İletken Madde Endüstrisi Birliği (SIA), küresel çip satışlarının 2023 yılındaki yaklaşık yüzde 8'lik düşüşüne kıyasla bu yıl yüzde 13.1 artışla 595.3 milyar dolara çıkacağını tahmin etti.

KAYNAK: REUTERS
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar